“HER BİR BÖLGEYE VERDİĞİMİZ SU MİKTARINI 24 SAAT BOYUNCA ONLİNE OLARAK ÖLÇMEKTEYİZ”

“HER BİR BÖLGEYE VERDİĞİMİZ SU MİKTARINI 24 SAAT BOYUNCA ONLİNE OLARAK ÖLÇMEKTEYİZ”
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Proje kapsamında 40 adet Daraltılmış Ölçüm Alanı oluşturuldu. Su kayıplarının azaltılmasına yönelik yapılan işlerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve kontrol edilmesi amacıyla yapılan, Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ SCADA Kontrol Merkezi binası tamamlandı. ASKİ Genel Başkanı Nesrin Vursavuş basın toplantısında açılış konuşmasını yaparak yaptıkları proje hakkında bilgiler verdi.

“ŞU ANDA 28 TANE DMA’DA ONLİNE TAKİP ETMEKTEYİZ”

ASKİ Genel Başkanı Nesrin Vursavuş, “Merkezimiz fiziki kayıpları azaltmak için 2020 yılında başladık. Öncelikle bu bölgedeki abonelerin durumları tespit ettik. Bu bölgedeki oluşturacağımız DMA’ların yerlerini tespit ettik. Tüm aabonelerin tamamını  neredeyse CBS sistemine aktardık. Şu anda yaklaşık 28 tane DMA’da online takip etmekteyiz. Bu  DMA’larda her bir daraltılmış bölgede kendi basınç yönetim vanası var” diyerek ifade etti.

“YAKLAŞIK 41 DMA’YA ÇIKACAZ”

Nesrin Vursavuş yaptıkları çalışma ile abonelerinin kullandıkları su kaynaklarını 24 saat takip ettiklerini söyledi; “Her bir bölgeye verdiğimiz su miktarını online olarak ölçmekteyiz. 24 saat boyunca ne kadar su veriyoruz bu bölgeye, bu bölgede 24 saatte yada 1 ayda abonelerimiz ne kadar su kullanıyor. Biz bu bölgede ne kadar su kaybediyoruz bunların çalışmasını yaptık. Buradaki basınç yönetimi ile birlikte bu bölgedeki şebekedeki tuttuğumuz su miktarından ne kadar kazancımız oldu bunların hesaplarına ulaştık. Şu anda D-400 güneyindeki çalışmalarımızı tamamladık. Bununla birlikte Kürkçüler ve Suluca bölgesini de ekleyerek yaklaşık 41 DMA’ya çıkacaz. Bu bölgede suyun kullanımını biz online takip ediyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.