Aladağ Yedigöze Orman parkı bitti, sırada Küp Şelaleleri var

Aladağ Yedigöze Orman parkı bitti, sırada Küp Şelaleleri var
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) SERDAR AKIN- Son yıllarda Adana’nın turizmine kazandıracağı, tarihi ve turistik amaçlı yatırımların yapıldığı Aladağ ilçesindeki çalışmalar herkesi heyecanlandırdı.
Hedeflerinin mesleki birimlerini ve dinamizmini memlekete aktararak daha yaşanabilir, daha refah, daha mutlu bir Aladağ inşa etmek olduğunu vurgulayan Aladağ Belediye başkanı Mustafa Akgedik “Adana yeni gözdesi Aladağ Yedigöze orman parkını hizmete açarak parkımızda doğal güzelliklerin yanında kamelyalar, piknik masaları, turistlik altyapılar, mangal ve ihtiyacınız olan birçok şey halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız aileleriyle burada piknik yaparak güzel hafta sonları geçireceklerini tahmin ediyorum “dedi.

Aladağ Küp Şelaleleri Turizme Kazandırılıyor

Bu arada Küp şalelerinin Turizme kazandırılması için Aladağ Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında bilgiler veren Akgedik ” Son yıllarda büyük ilgi gören Aladağ Küp Şelalelerinin turizm altyapısının geliştirilerek, Aladağ turizm destinasyonunun cazibesinin, tanınırlığının ve katma değerinin artırılması amaçlanmaktadır. Geliştirilecek alt yapı ile şelalelere gelen turist sayısı ve turizm gelirlerinin arttırılması hedefleniyor. Toplam bütçesi 2.300,000,00 TL olan projenin 1.721.901,88 TL si ÇKA tarafından finanse edileceğini, Kanyon içi güvenli bir turizm deneyimi yaşatmak amacıyla, ziyaretçilerin kaliteli vakit geçirip ve katma değeri yüksek bir turistlik deneyim yaşayabileceği alanlar oluşturulacaktır. Kır lokantası ve kahvesi, kanyon içi yürüyüş parkurları, çadır kamp alanı, piknik alanları kamelya, banklar, masalar, lavabo, duş vb dinlenme noktaları, araç park alanları yapımı ile gerekli altyapı ihtiyacı karşılandıktan sonra yurt içi haricinde Yurt dışından ilginin daha çok rağbet göreceğiniz tahmin ettiğini “belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.