Hatimoğulları’ndan Adana’daki elektrik kesintilerine tepki

Hatimoğulları’ndan Adana’daki elektrik kesintilerine tepki
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları  Adana’da sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile bu yaz aylarında yurttaşların ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından cevaplanması istemi ile verdiği soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Hatimoğulları önergesinde 45 derecenin üzerinde sıcaklıkların ölçüldüğü, hissedilen sıcaklığın ise 50 derecelerin üzerine çıktığı bu çok sıcak günlerde Adana’daki yurttaşların elektrik kesintilerini protesto ederek Toros EDAŞ önüne kadar yürüyüşler yaptığını vurguladı.

Tülay Hatimoğulları “Adanalıların geçim kaynaklarında da sorun yaratan elektrik kesintileri sebebiyle diyalize bağlanan hastalar ve sağlık sorunları yaşayanlar ciddi sıkıntılar yaşamakta, elektronik eşyalar arızalanmakta ve gündelik hayat ciddi olarak olumsuz etkilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Soru önergesinde yanıtlanmasını istediği sorular:

1. Elektrik hizmetinin sürekli kesintiye uğramasının nedeni nedir?

2. Son beş yıl Adana’da kaç kez elektrik kesintisi yaşanmıştır? Bu kesintilerin nedenleri nedir?

3. Elektrik şebekelerinin ve alt yapının güçlendirilmesi için son beş yılda Adana’da yapılan yatırım ne kadardır?

4. Adana’da sürekli tekrarlanan elektrik kesintilerini önlemek için şimdiye kadar neden bir adım atılmamıştır?

5. Adana’da elektrik kesintileri nedeni ile yurttaşların uğradığı zarar ne kadardır? Sigorta Şirketlerinden tazmin edilen zarar ne kadardır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.