Şaşmaz: 5 Ocak coşkusu sonsuza kadar yaşanacak

Şaşmaz: 5 Ocak coşkusu sonsuza kadar yaşanacak
Yayınlama: 05.01.2023
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-İYİ Parti Adana İl Başkan Adayı Duran Hakan Şaşmaz, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kolay olmadığını, Gülekli Hatice, Gamalı Fatma, Bağtepeli Zeynep Hatun, Tayyar Rahime ve Arap Fatma başta olmak üzere Çukurova’yı savunarak İstiklal Mücadelemizi zaferle taçlandıran kahraman Türk Kadınlarının da unutulmaması gerektiğini söyledi.
Bundan tam 101 yıl önce bugün Fransızlar’ın Adana’dan çekildiğini ve yiğit Adana’nın kurtuluşunu ilan ettiğini hatırlatan Şaşmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kumandanlarına verdiği emir ile denizden İskenderun’a çıkarma yapmak isteyen İngiliz ve Fransızlara ateş açılacaktı. Adana’dan verilen bu ilk emir Türk Kurtuluş Savaşı’nın ilk emridir. Yıllar sonra, 15 Mart 1923’te Adana’ya tekrar gelen Mustafa Kemal Paşa bu durumu şu sözleriyle dile getirmiştir; “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur…” şeklinde hatırlatma yaparak, Gazi Mustafa Kemal’e bu hissi yaşatan Kahraman Adanalıları minnet ve şükranla andığını söyledi.
BU GURUR HİÇ BİTMEYECEK
Üç yılı aşkın işgalin ardından Kahraman Adanalının bir kurtuluş destanı yazdığını belirten İYİ Parti Adana İl Başkan Adayı Şaşmaz, “Kurtuluşun 101. yıl dönümünde tarihi bir güne hep birlikte tanıklık etmekteyiz. Bundan tam 101 yıl önce, 5 Ocak 1922’de son düşman askeri Adana’mızdan ayrılmıştır. İnanıyorum ki, bu coşku sonsuza kadar her 5 Ocak’ta yaşanacak” diyerek, bu gururun hiç bitmeyeceğini iddia etti.
Bugünün önemi vesilesiyle, başta Adanalılar’ın ve Türk Milletinin 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutlayan Başkan Adayı Şaşmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu eşsiz vatanı kanları pahasına hediye eden şehitleri rahmetle andığını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.