Hatimoğulları” Depremzedeler yerleştirildikleri kamu tesislerinden de çıkartılarak çaresizliğe mahkum ediliyor”

Hatimoğulları” Depremzedeler yerleştirildikleri kamu tesislerinden de çıkartılarak çaresizliğe mahkum ediliyor”
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 6 ve 20 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’nin birçok bölgesindeki KYK yurtlarına, kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerine yerleştirilen depremzedelerin barınma konusunda çözüm bulunmaksızın konakladıkları yerlerden çıkartılması hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya cevaplandırılması amacıyla soru önergesi verdi.

Hatimoğulları önergesinde; “Kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirilen depremzede yurttaşlardan, tarafıma kendilerine kalacak yer imkanı sağlanmaksızın bu tesislerden çıkarıldıklarına dair bilgiler gelmektedir. Depremlerin üzerinden beş ay geçmesine rağmen halen barınma sorunları çözülemeyen depremzedeler, yerleştirildikleri kamu tesislerinden de çıkartılarak çaresizliğe mahkûm edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Sosyal devlet olma gereği olarak; bu durumda olan ailelerin ve deprem bölgesinde barınma sorunu yaşayan yurttaşların bir an önce barınma haklarına erişiminin sağlanması gerektiğini vurguladığı soru önergesinde; Tülay Hatimoğulları, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1. Kamu kurumlarına yerleştirilen depremzede yurttaş sayısı kaçtır?

2. Hangi kamu kurumuna kaç depremzede yurttaş yerleştirilmiştir? Bunların kaçı halen kurumlarda kalmaktadır?

3. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesislerden depremzedeler hangi gerekçe ile çıkartılmaktadır? Konuyla ilgili açıklama yapılacak mıdır?

4. Barınma sorununa çözüm bulmaksızın kamu tesislerinden yurttaşların çıkartılması Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde midir?

5. Depremzedelerin barınma sorununun çözümü için Bakanlığınızca çözüm üretilmiş/üretilecek midir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.