Avcı “Sandık görevlilerine eğitim şart”

Avcı “Sandık görevlilerine eğitim şart”
Yayınlama: 19.09.2022
A+
A-

İyi Parti il seçim işleri başkanlığı tarafından “Sandık ve seçim güvenliği” toplantısı Bölge Seçim Koordinasyon Başkanı Mehmet Şerif Avcı moderatörlüğünde ASKİ Hayal Park Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

 

İyi Parti seçim işleri başkanlığının düzenlediği toplantıya katılan ilçe başkanları ve seçim işlerinden sorumlu başkanlara Bölge Seçim Koordinasyon Başkanı Mehmet Şerif Avcı tarafından sandık ve seçim güvenliği konusunda eğitim verildi.

ASKİ Hayal Park Kapalı Spor Salonunda yapılan “Sandık ve seçim güvenliği” konulu toplantı bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşı okunduktan sonra açılış konuşmasını yapan Adana İyi parti İl seçim işleri Başkanı Necip Ermez “Yaklaşan seçim nedeni ile genel merkezimizin organize ettiği sandık eğitimi ve seçim güvenliği konusunda görev alacak arkadaşlarımızın ve üyelerimizin eğitim almaları, sandığa sahip çıkmaları için bu eğitimimizin çok faydalı olacağına inanıyorum”dedi.

İyi Parti Genel merkezinin görevlendirdiği Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep Bölge Seçim Koodinasyon Başkanı Mehmet Şerif Avcı “Seçim güvenliğinin temini; seçimlerin adil, dürüst ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile seçime katılımını sağlamak için esastır. Seçim güvenliği, seçim sürecinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bunu temin etmek de seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumlar ile seçime katılan siyasi partilerin asli görevidir” diye konuştu.

AVCI “SANDIKTA GÖREV ALACAK KİŞİNİN ÖNCELİKLE ALACAĞI PARA DEĞİL ONUN SANDIĞA SAHİP ÇIKMASI GEREKİR”

Yaklaşan seçim nedeniyle saandık ve seçim güvenliğinin önemine vurgu yapan Bölge Seçim Koodinasyon Başkanı Mehmet Şerif Avcı “Sandıkta görev alacak kişinin öncelikle alacağı para değil onun eğitimli ,sandık hakkında bilgisi,nasıl oy kullanılır ne gibi şartlarda oylar iptal olur bunları bilmesi gerekir. Partimizin görevli üyesinin seçim bitine kadar ayrılmaması ve ıslak imzalı sandıktan çıkan oyların belgesini almadan çıkmaması gerekir. Kullanılan oyların mühürlü-mühürsüz kontrollerini yapması  seçim güvenliği açısından son derece önemlidir. Seçim günü görev yapacak sandık alanı sorumluları, sandık kurulu üyeleri ve müşahitleri şimdiden belirliyor ve eğitiyoruz. Seçim günü bizlere destek olacak avukat/hukukçuları tespit ediyoruz. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcilerimiz ile İl ve İlçe Seçim Kurulları’ndaki üye ve temsilcilerimizin iş birliği içerisinde çalışması için zemin oluşturuyoruz. Yakın zamanda gerçekleşen değişiklik sebebiyle İl ve İlçe Seçim Kurulları’nın yeniden oluşumunu da yakından takip ediyoruz. Herhangi bir ihlal olması halinde mutlaka gereğini yapacağız. Sandık sonuçlarının, tutanakların ve diğer bilgilerin işleneceği teknik altyapı ve sistemlerimiz hazır. Bu konuda da altılı masayı oluşturan siyasi partiler olarak iş birliği yapacaklarını”belirtti.

İyi Parti Adana il Seçim Başkanlığının düzenlediği “Sandık ve seçim güvenliği” toplantısına Bölge Seçim Koodinasyon Başkanı Mehmet Şerif Avcı,İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, İl seçim işleri Başkanı Necip Ermez,İlçe başkanları,ilçe seçim işleri başkanları,kurucu üyeler ise diğer görevli üyeler katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.