YAHUDİLER NEDEN AKILLIDIRLAR ?

Yayınlama: 19.05.2023
Düzenleme: 18.05.2023 17:20
A+
A-

Dünyada yalnızca 17 milyon Yahudi var…

Amerika da 7 milyon, Asya da 5 milyon, Avrupa da 2 milyon ,Afrika da 100 bin Musevi yaşıyor.

Dünyada 1.5 milyar Müslüman var…

1 milyar Asya ,450 milyon Afrika, 45 milyon Avrupa ,7 milyon Amerika kıtasında yaşıyor.

Yani dünyada 1 Museviye karşılık100 müslüman var.

İyi ama Yahudiler Müslümanlardan niçin 100 kat daha güçlü ve daha zengin ve daha eğitimli ve daha mucitler ?

Dünyaya damgasını vuran Yahudileri saymaya kalksak sayfalar yetmez . Son 100 yıl içinde Yahudiler sadece Bilimsel anlamda 104 Nobel Ödülü kazanırken…1.5 milyar Müslüman neden yalnızca 3 Nobel kazandı ?…

Sorun kendinize Yahudiler neden bu kadar akıllılar neden bu kadar güçlüler ?

Cevabı…Her çocuğa ve her gence kaliteli eğitim verirler. Bu eğitim teslimiyetçi değil sorgulayıcıdır. Ezberci değil araştırıcı ve yaratıcıdır. Ve mutlaka başka ülkelerin dillerini konuşmayı öğretirler.

Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür ?

Yanlış eğitim verdikleri ve gelişime yararı olmayan genelde din endeksli bir eğitim sistemi uyguladıkları için . Sorgusuz  araştırmasız  ,ezberci ve dayatmacı eğitim verdikleri için.

Müslümanlar bu kadar kalabalıklar ama neden güçsüzler ? En büyük neden eğitimsizliktir.2004 yılında dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre Dünya Üniversitelerinin Akademik değer listesinde  Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinde ilk 500 e giren tek bir Üniversite yoktur.

Okuma yazma oranları düşüktür. Bilim insanları oranı düşüktür .Mal ve hizmet üretimi oranı ,üretim oranı batılı ülkelere oranla çok düşüktür.

Müslüman ülkeler dünyanın ürettiği bilgiyi kendi halklarına öğretmekte başarısızdır. Gelecek bilgi temelli toplumların olacaktır.

Müslüman ülkelerin diğer en büyük handikapı hemen hemen büyük bir çoğunluğunun Şeriat hükümlerince ve Diktatörlüklerle yönetilmesidir.

Düşünceleri yönlendirilen ve düşünceleri bağlanan toplumlar asla başarılı olamazlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.