GÜL: SPOR KENTİ SARIÇAM SLOGANININ ALTINI DOLDURDUK

GÜL: SPOR KENTİ SARIÇAM SLOGANININ ALTINI DOLDURDUK
Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Adana Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül Toros Tv’ ye konuk oldu. Soruları yanıtlayan Kadir Gül, Sarıçam Belediyesi’nin spordaki özverilerini, çeşitli etkinliklerini, sporcuların ihtiyaçlarını ve başarılarını bizlere aktardı.

Spor Müdürü Gül yıl içerisindeki spor faaliyetlerini şu şekilde ifade etti; ” Öncelikle bütün sporcularımıza 2024 yılı spor sezonu için şimdiden başarılar diliyorum. 2024 Yılı inşallah sporcularımız için kazasız belasız başarılı bir yıl olur. Daha önce de konuştuğumuz gibi Sarıçam Belediyesi spor konusunda, spora sporcuya hizmet konusunda, gençlerin spora teşvik edilmesi konusunda çok özverili bir şekilde çalışmaktadır. Ekip olarak çok başarılı bir çalışma sergiliyoruz. her yıl bir sonraki yılın planlamasını yapıyoruz. 2024 yılı faaliyetleri için ocak ayı itibari ile yerel, ulusal ve uluslararası sportif faaliyetleri planladık. Bir spor kenti sarıçam gerçektende bu yıl itibari ile meydana geldi. Bu nasıl meydana geldi hemen ifade edeyim, bir slogan olan spor kenti sarıçam cümlesinin altını ortaya irade koyarak doldurduk. Malum ilimizde iki tane üniversite bulunmakta bu iki önemli üniversite ilçemizde yer almakta. Dolayısıyla öğrenci topluluğuna baktığımızda, yoğun olan bir yer olduğu için gelişmelerimizi ve planlarımızı ona göre ayarladık. Spor kenti sarıçamın hedefleri için mücadele etti etmeye de devam edeceğiz” diyerek cümlelerine devam etti.

“AMATÖR SPOR KLÜPLERİYLE BİR ARAYA GELDİK”

Gül, ” Biz göreve başladığımızda ilçemizde lisanslı sporcu sayısı 700 ‘dü 2019 dan beri bu serüvene baktığımızda, amatör spor kulüplere yeterli desteğin sağlanmaması ile ilgili çalışma yaparak lisanslı sporcu sayılarımızı nasıl arttırabiliriz yönünde çalışmalarımızı ilerlettik. ulaşım ve nakdi desteğin olmadığında diğer branşlarda azalma gördük . Spor paydaşlarımızla ilerleyerek faydacı ekiple mücadele ortaya koyduk. Biz geldiğimizde 14 spor kulübü mevcuttu şu an ise 38 spor kulübü mevcut. Amatör spor kulüpleri sayesinde artık yaşadık. 2019 da 700 olan sporcu sayısı şu an 21 bine ulaştı. 2019 da ilçemizde 2 tane mili sporcu varken şu an ilçemizde 73 tane milli takımlarda mücadele eden sporcularımız mevcut. Geldiğimiz nokta hedeflediklerimizin karşılığıdır” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.