“HER HAFTA FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YAŞANIYOR”

“HER HAFTA FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YAŞANIYOR”
Yayınlama: 09.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal / Sevil Çakmak – Peş peşe gelen zamlar her sektörde olduğu gibi baharat çeşitleri ve bitkisel ürünlerde de artışa neden oldu. Doğal bitki ve baharat satışı yapan Ferit Güneş yüksek enflasyon sebebiyle satışlarda azalma yaşandığını belirtti.

Güneş, “Ürünlere gelen zamlar müşterinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Alım güçleri azalıyor, mesela eskiden 1 kg alacakları yerde 100 gram şeklinde alıyorlar. Genelde fiyat değişimleri sürekli haftalık değişiyor ve tepkisi bu yüzden çekiyor. Geçen hafta aldıkları fiyattan bu hafta aynı fiyattan almaları mümkün olmuyor” diyerek ifade etti.

Ürünlere gelen zamlara artık alıştıklarını belirten Güneş,  “Ürünlere gelen zamlar tabi ki bizim işleri de etkiledi. Zam artışları satışlarımızı azaltma meydana getirdi.  Her yeni aldığımız ürüne farklı fiyattan alıyoruz alıştık artık” dedi.

Ferit Güneş, bu mevsimde en çok satılan ürünlerden şöyle bahsetti; “Baharat çeşitleri, bitkisel yağlar tarzında ürünlerin satışında artış yaşanıyor. Bunun nedeni aslında Adana insanı baharatlı yemek yemeyi seviyor. Örnek vermek gerekirsek atom çayları şu an en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Bizim işlerimiz mevsimsel olarak değişim gösteriyor. Yazın işler azalırken soğuk havaların kendisini göstermesi ile kış aylarında işlerde artış göstermeye başlıyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.