“GÖRÜŞLERİMİZİN ALINMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİR”

“GÖRÜŞLERİMİZİN ALINMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİR”
Yayınlama: 18.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya şube yürütme kurulu adına açıklama yaptı. Açıklamasında 16 Ağustos günü Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, ‘’2023 Şehir Buluşmaları’’ adı altında Adana’da bir toplantısında eğitim iş kolunda bulunan sendikaların davet edilmediğinden bahsetti.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya , ‘16 Ağustos günü Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, ’2023 Şehir Buluşmaları’’ adı altında Adana’da bir toplantı gerçekleştirmiştir. Sayın Bakan’ın katıldığı toplantıya neden eğitim iş kolunda örgütlü bütün sendikalar davet edilmemiştir? Adana ilinde yaşanan eğitim öğretimle ilgili sorunlara yönelik, sendikamızın ve diğer sendikaların görüşlerinin alınmaması büyük bir eksikliktir” diye ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN VE EĞİTİM EMEKÇİSİ ARKADAŞLARIMIZIN YAŞAM HAKKI HİÇBİR KOŞULA BAĞLANAMAZ “

Şube Başkanı Kaya, Eğitim Bakanı Tekin’in değindiği ifade üzerinden konuşmasını devam ettirdi;  “Sayın Bakan, toplantıda okulların çevresindeki hasarlı binalara yönelik talihsiz ifade de bulunmuştur. ‘Yerel seçimlerde bizimle, merkezi otoriteyle uyumlu çalışacak bir belediye başkanı seçildiği zaman yanlarındaki problemleri de çözmüş olacağız.’ Yerel seçimlerde halkımızın tercihinin ne olacağını bilemeyiz. Halkımızın her türlü tercihine saygılıyız. Ancak okullarımızın çevresindeki hasarlı binalara yönelik çözümlerin, yerel yönetim seçimlerine bağlanmasını kabul edemeyiz. Çocuklarımızın ve eğitim emekçisi arkadaşlarımızın yaşam hakkı hiçbir koşula bağlanamaz. Yerel seçimlerin sonucu ne olursa olsun, can güvenliğimizin sağlanması iktidarın ve yetkili organlarının sorumluluğundadır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’den Adana ilinde okullarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesini, deprem sonrası eğitim-öğretimin aksamaması yönünde rasyonel önlemler almasını bekliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.