Göreve iadesi kesinleşen 7 bin 500 polis iş başı yapacak

Göreve iadesi kesinleşen 7 bin 500 polis iş başı yapacak
Yayınlama: 11.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Mahkeme kararıyla iadesi kesinleşen 7 bin 500 polisin göreve başlayacağı iddia ediliyor. Göreve iade edilen polisler arasında FETÖ gerekçesiyle görevden atılanlar da var. Ayrıca 13 bin dosya için de mahkeme kararı bekleniyor.

İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya, 4 Haziran’da düzenlenen törenle görevi Süleyman Soylu’dan devralmış ve Yerlikaya, törende yaptığı konuşmasında “Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız, hukuk ve insan haklarıdır ve bundan asla taviz verilmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile de, eski İçişleri Bakanı Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Servet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmış, Yılmaz’ın yerine ise Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atanmıştı. Kamuoyu, bu kararı Soylu’nun ekibinin tasfiyesi olarak yorumlamıştı.

Elips Haber’den Kadir Gürhan’ın haberine göre, Süleyman Soylu’dan görevi devraldıktan sonra hukuk ve insan hakları vurgusu yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile emniyette başlayan ‘değişim’ devam ediyor. Bakan Yerlikaya’nın göreve başlaması ile birlikte mahkeme kararıyla iadesi kesinleşen 7 bin 500 polisin göreve başlaması bekleniyor. Göreve iade edilen polisler arasında FETÖ gerekçesiyle görevden atılanlar da bulunurken göreve iade devası devam eden 13 bin dosya için de mahkeme kararı bekleniyor.

Gürhan’ın aktardığına göre kulislerde İçişleri Bakanlığının yeni dönemine dair uygulanması planlanan kararlar şöyle:

  • Terörle mücadeleden taviz verilmeden; toplumu geren, insani-vicdani bazı hassasiyetleri görmezden gelen, fay hatlarını artıran söylem ve eylemlerden uzak durulacak. Özetle “Sarı torba-beyaz Toros” söylemlerini artık görmeyeceğiz.
  • Muhtarlara söylenen, “Siz gerekli adımı atın, kanun, yönetmelik, talimat arkadan gelir” söylemi tarih olacak. İçişleri Bakanlığı’nda her eylem ve söylem hukuka uygun yapılacak.
  • Mahkeme kararıyla göreve iadesi kesinleşen 7 bin 500 personel, bunların içinde FETÖ gerekçesiyle atılanlar da var, iş başı yapacak. Bekleyen dosyalarda da (Toplam 13 bin) mahkeme kararı kesinleştiğinde benzer işlem uygulanacak. Hukuka saygı temel kural olacak.
  • Keyfi şekilde ya da sübjektif gerekçelerle atanmayan mülki idare amirlerine aktif görevler verilecek. Soylu zamanında merkeze çekilmiş, görevden uzaklaştırılmış, mülki idare amirleri zaman içinde önemli görevler alacak.
  • Yeşil Sol Parti ya da eski HDP milletvekillerinin pasaportlarına yurt dışı çıkış yasağı konulmuştu. Herhangi bir hukuki karineye dayanmayan bu uygulama iptal edilecek. Dokunulmazlığı olan milletvekillerine yurt dışı yasağı koymanın, hukuki dayanağı bulunmuyor.
  • Suçlulara karşı işletilen devletin keskin kılıcı önümüzdeki dönemde kanunlara nizamlara saygılı vatandaşlar ve personel için devletin şefkatli yüzü olarak karşımıza çıkacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.