“ANAYASA YARGISININ YARGISAL AKTİVİZMİ; İNSAN HAKLARI” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ANAYASA YARGISININ YARGISAL AKTİVİZMİ; İNSAN HAKLARI” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Barosu tarafından, Seyhan Oteli’nde “Anayasa Yargısının Yargısal Aktivizmi; İnsan Hakları” konulu panel düzenlendi.

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Esem Yiğit’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceren Sözeri Erdal ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Tolga Şirin oldu.

Panele, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, önceki baro başkanlarımızdan Av. M. Ziya Yergök, avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. Panel, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Av. GÖKAYAZ; “DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRMEK VE BİREYİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN YENİ BİR ANAYASA GEREKLİDİR”

Av. Gökayaz, “Evet, ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Demokrasiyi güçlendirmek ve bireyi özgürleştirmek için gereklidir. İnsanın özgürleştiği, bireyin tüm kapasitesini kullanarak ülkenin kalkınmasında rol aldığı adalete güven duyulduğu ekonomik kaynakların en verimli şekilde kullanıldığı mutlu insanlar ülkesi yaratmak mümkün. Bunu bu dünyada başarmış ülkeler var. Ülkemiz için bir hayalmiş gibi gözükse de büyük Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolun sonu idealize ettiğimiz ülkeye çıkıyor. Biz bu yoldan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Panelde, konuşmacılar, insan hakları üzerine hukuki bilgilendirmeler yapıldı. Medyanın insan haklarına bakışı, Anayasa Uygunluk Denetimi ve Anayasa Mahkemesi Kararlarında Yargısal Aktivizm, Anayasa Mahkemesinin İnsan Hakları Anlayışı, Anayasa Mahkemesinin Oluşumu üzerine aktarımlarda bulunuldu.

Soru -cevap bölümünün ardından, Baro Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.