“GÖNÜLLERE BAĞLAMA GÜNLERİ” KARACAOĞLAN’A İTHAF EDİLECEKTİR

“GÖNÜLLERE BAĞLAMA GÜNLERİ” KARACAOĞLAN’A İTHAF EDİLECEKTİR
Yayınlama: 27.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından  3-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Adana Gönüllere Bağlama Günleri festivalinin basın toplantısı yapıldı. Toplantı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Ali Dağıstanlı, “3-7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Adana Gönüllere Bağlama Günleri festivalimizin basın toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Adana Büyükşehir Belediyesi Kütür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuarı hazırladığı program ve planlamaları aşağıdaki gibidir. Konuyu bilginize sunarız” diyerek konuşmasına başladı.

Dağıstanlı konuşmasında  festival hakkında bilgiler verdi; “Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Gönülleri Bağlama Günleri, Geleneksel Halk Edebiyatımızda çok önemli bir yer tutan Karacaoğlan’a ithaf edilecektir. Adana Büyükşehir Tiyatro Salonu Fuayesinde geçmişi hatırlamak ve sözlü edebiyatımızın kayıt altına alınmasında büyük emekleri olan ustaları yad etmek ve hafızaları tazelemek amacıyla ‘Anılardaki Ustalar- Taş Plak Sergisi’ düzenlenecektir. 5 gün boyunca düzenlenecek panellerle konularındaki uzman akademisyenler ve konuşmacılarla Geleneksel Halk Müziği’mizin kültürel ve tarihsel açıdan incelikleri tartışılacak, konuşulacak ve ayrıca Bağlamanın 1000 yıllık yolculuğu da yine bir Atölye programıyla hafızalarımıza aktarılacaktır. Yine tüm panelleri öncesinde, aynı salonda panel konularımıza uygun olarak, ustalarımızı yad etmek amacıyla 20-30 dakikalık dinletiler ustaların eski kayıtları üzerinden gerçekleştirilecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.