“GAZETELER KAPANMAMALI, GAZETECİLER SUSTURULMAMALI”

“GAZETELER KAPANMAMALI, GAZETECİLER SUSTURULMAMALI”
Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İYİ Parti Adana İl Başkanı Azime Kocacık gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı. Kocacık şu açıklamayı yaptı:

Gazetecilerin ve gazeteci arkadaşların ne zor şartlarda görevlerini sürdürdüklerini yakından biliyoruz. Özgür basına sansür uygulanmamalı, gazeteciler hak ettikleri saygıyı ve itibarı tüm kurumlarda görmelidir.

Gazetecilik kutsal bir meslektir, hepimiz toplum olarak geleceğimiz için Özgür basına Saygıyı gazeteciliği hakkıyla yapan gazetecilerin yanında olmamız gerektiğine inanıyorum. Son dönemde Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi demokratik sistemin vazgeçilmez unsuru olan gazetecilik sektöründe de son yılların en zor ekonomik sıkıntılarından biri yaşanmaktadır. Yerel gazeteler yaşam savaşı veriyor kullanılan tüm materyaller le birlikte yazılımlara kadar birçok malzemelerde fiyat artışları var. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra iktidar eliyle gerçekleri karartma halkın haber alma özgürlüğü engellemektedir. Doğruları duyurmaya çalışan gazetecilere ağır sansürler uygulanmaktadır.

Özgür ve tarafsız basın; demokrasinin kilometre taşıdır, demokrasinin 4 gücü olan basın bugün Türkiye’de baskı tehdit kapatma ve ceza davaları ile uğraşmakta gazeteler kapanmamalı, gazeteciler susturulmamalıdır.

10 Ocak çalışan tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyor tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.