FOX TV’NİN İSMİ DEĞİŞTİ

FOX TV’NİN İSMİ DEĞİŞTİ
Yayınlama: 13.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül – Geçen haftalarda duyurulan FOX TV’nin isim değişikliği Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen onayla birlikte dün değişti. Kanal, artık NOW TV ve logosuyla yayınlarına devam edecek.

Disney’in aldığı isim hakkının dolması nedeniyle FOX, yayın yaptığı ülkelerde Star Channel ve FX olarak isim değişikliği yaptı. Ancak Türkiye’de zaten FX ve Star TV olduğu için FOX TV’nin ismi 24 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’ye özgü olarak NOW olarak değiştirileceği duyuruldu. 12 Şubat 2024 itibarıyla da canlı yayında değişim gerçekleşti.

FOX TV NEDEN NOW TV OLDU?

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner ve Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk bu akşam isim değişikliğinin gerçekleşeceği dakikalarda FOX Ana Haber’de Selçuk Tepeli’nin konuğu oldular ve saatler 19.45’i gösterdiğinde kanalın isim değişikliği canlı yayında gerçekleşti, ekrandaki logo NOW’a dönüştü.

Soner, “Kanalın yayın politikalarında hiçbir değişiklik olmayacak. Değişim sadece kanalın ismiyle sınırlı olacak” dedi.

Amerika merkezli The Walt Disney Company’nin Türkiye’de 24 Şubat 2007’de kurduğu FOX TV, uzun süredir yayın hayatına devam ediyor.
İsim hakkının dolmasıyla birlikte isim değişikliğine gidildi. 12 Şubat 2024 itibarıyla da değişim gerçekleşti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.