Fırında Bulaşan Yağı Nasıl Çıkarırsınız?

Fırında Bulaşan Yağı Nasıl Çıkarırsınız?
Yayınlama: 14.08.2023
Düzenleme: 14.08.2023 13:00
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Serdar Akın/Yusuf Kahraman – Fırında pişirilen pasta börek ve yemekler sonucunda zamanla, cihazınızın camı, yağ ve lekelerden dolayı puslu görülür. Fırın camı yağdan dolayı kirli ise, içerisinde pişirmiş olduğunuz yemek veya ürünü camdan rahat göremezsiniz. Fırınınızı eğmek temizlemek size sıkıcı gelebilir.

Örnek olarak, temiz bir fırın penceresi sadece sıhhi bir mutfak aletine sahip olmakla ilgili değildir, aynı zamanda kızartmalarınızı, keklerinizi ve güveçlerinizi pişirirken engelsiz bir şekilde düzgün bir şekilde görebilmekle de ilgilidir. Ancak fırınınızda düzenli bir bakım yapmayı unuttuysanız ve cam artık inatçı yağ lekeleriyle kaplanmışsa işte sorun burada başlar. Sorunun çözümü kolay….

Temizleyici maddeyi kendiniz yapabilirsiniz. Temizleme solüsyonunun karışımı inanılmaz derecede basittir. Bunun için muhtemelen, kilerinizde bulunan malzemeler: Damıtılmış beyaz sirke, kabartma tozu ve su, yağı aşındırmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey budur. Bunun dışında, camınızı çizmeden gresi temizlemek için, biraz zamana ve mikrofiber bir beze veya aşındırıcı olmayan bir süngere ihtiyacınız olacak.

İşte bu temizleme solüsyonu nu  nasıl yaparız gelin ona bir bakalım:

Başlamak için, kabartma tozu ve birkaç kaşık sudan, süper yağla savaşan bir macun yapalım. Süngeriniz veya bezle bu macunu iç cam pencerenin her yerine bulaştıracak şekilde, özellikle inatçı yağ lekelerinin yoğunlaştığı bölüme iyice sürün. Bu macunu 10 dakika bekletin ve temel kabartma tozunun cama yapışan kiri ve yağı çözmesine izin verin.

Ardından, bir ölçü damıtılmış beyaz sirke ile dört ölçü sudan oluşan bir çözelti hazırlayacaksınız. Daha sonra başka bir mikrofiber bezi bu çözeltiye batıracak ve kabartma tozu macununu silmek için kullanacaksınız.

Bir asit olan sirke ve bir baz olan kabartma tozu, temel olarak hafif bir aşındırıcı oluşturan daha yerleşik gres izlerinin kaldırılmasına ve çıkarılmasına yardımcı olmak için uyum içinde çalışır.

Oradan, camı kurutur ve tamamen çizgisiz olana kadar parlatırsınız. Sıcak bir fırını temizlemek tehlikeli olabileceğinden , fırınınızı tamamen soğuduğunda temizlemeye çalışmanız gerektiğini unutmayın .

Bunun dışında, fırın iç kapağınızı parlak bir standarda getirmek oldukça basit bir işlemdir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.