Final, Atatürk’ü anlayan ve yaşatan nesiller yetiştiriyor

Final, Atatürk’ü anlayan ve yaşatan nesiller yetiştiriyor
Yayınlama: 12.11.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında Adana Final Okulları’nda bir anma töreni düzenlendi. Törene, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan, okul yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler Atatürk büstüne çiçekler koyarken, Atatürk köşesinde hazırlanan anı defterine duygularını yazdılar.

Gün boyu süren tören,  öğrencilerin okul bahçesinde toplanması ile başladı. Saat 09.05’te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra hep bir ağızdan tek yürek İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Olunmaz, Atatürk Doğulur

Duygu dolu konuşmasına “Bugün gözlerimiz nemli” diyerek başlayan Kurucu Şevket Ertem, “Tarihe iz bırakanlara bakın, ne kadar az sayıdalar. Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yılında onu anmak için burada toplandık. Bilin ki Atatürk doğulur, sonradan Atatürk olunmaz. Tarihin bize lütfettiği büyük önderimizin kıymetini bilmemiz gerekir. Eğer ki liderliği olmasaydı biz şu anda bu alanda toplanamayacak, minarelerden okunan ezan okunamayacak, başımızda duran ay yıldızlı bayrak dalgalanmayacaktı. O hep bilim, sanat, muasır medeniyet dedi ve siz gençlere çok güvendi. Atatürk görüşleriyle, düşünceleriyle hep bu milletin kalbinde olacak. Böyle bir liderin söyledikleri daima bize ışık olacak. Bizler de eğitim yolunda onun izinden yürüyen eğitimciler olarak, Atatürk’ü anlayan, ilkelerine sahip çıkan ve yaşatan nesiller yetiştirme yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Büyük önderimizi rahmetle, minnetle anıyor manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Anma programı, hazırlanan öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro, koro, drama, gösterilerinin sunulmasının ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.