Filenin Sultanları meme kanserine dikkat çekti

Filenin Sultanları meme kanserine dikkat çekti
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Çukurova Belediyespor voleybol takımı, Muratpaşa Belediyesi Sigortashop maçına, “Meme Kanserinin Farkındayım, Taramamı Yaptırmalıyım” yazılı pankartla çıktı.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi sosyal projelerle toplumda kanser farkındalığını arttırıyor.

Ekim ayının tüm dünyada meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul edildiğine işaret eden Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil, meme kanseri ile mücadelede, meme kanseri risk faktörlerine ve erken tanı yöntemlerine yönelik farkındalığı artırmanın önemli olduğuna dikkati çekti.

Meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygın olarak görüldüğüne işaret eden Prof. Dr. Timuçin Çil, son yıllarda, meme kanserinin tanı ve tedavisi için yaşanan gelişmelerin hastalar açısından yüz güldürücü sonuçlar elde edilmesini sağladığına kaydetti.

Prof. Dr. Timuçin Çil, “Kadın yaşamında önemli bir tehdit olan meme kanseri ile mücadelede, meme kanseri risk faktörlerine ve erken tanı yöntemlerine yönelik farkındalığı artırmak önemlidir.

Tedavideki başarının artmasının temelinde toplumdaki farkındalık ve tanının erken konulması yatıyor. Kişilerin 40’lıyaşlardan itibaren riskli guruplarda ise daha erken yaşlarda yıllık olarak meme kanseri taramalarını yaptırmaları meme kanserinde erken tanı konulmasını sağlıyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.