EVSEN: HER ŞEY ADANA İÇİN

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü Vakıflar Haftası Kapsamında Basın ile Bir Araya Geldi

EVSEN: HER ŞEY ADANA İÇİN
Yayınlama: 09.05.2024
Düzenleme: 09.05.2024 16:16
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası kapsamında Adana’da ki basın mensupları ile bir araya geldi.  Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Vakıflar bizim kimliğimiz, kişiliğimizi, kimliğimizi geçmiş ve geleceğimizi birbirine bağlayan en önemli kültür vasıtalarındadır” dedi.

Her yıl Mayıs’ın 6-12 Nisan Tarihlerinde kutlanan Vakıflar Haftası sebebiyle Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, basın mensupları ile bir araya geldi. Ramazanoğlu Medrese ’sinde gerçekleşen basın toplantısına Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Başkanları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Çetin Oranlı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.

Vakıflar Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikle basın açıklamasında bulunan Evsen konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Bu yıl 6 Mayıs’ta külliyede Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, vakıflar haftasını orada kutladık, açılışını orada gerçekleştirdik. Vakıflar Haftası’nda amaç vakıf eserlerimizi, vakıfların yaptığı çalışmaları sizlerle paylaşmak, insanlarımızla paylaşmaktır.  Dolayısıyla Vakıflar gerçekten bizim kimliğimiz, yani bizim kişiliğimizi, kimliğimizi geçmiş ve geleceğimizi birbirine bağlayan en önemli kültür vasıtalarımızdan. Şimdi burada içinde bulunduğumuz Ramazanoğlu medresesinin hemen yan tarafında da cami bulunmaktadır. Ramazanoğlu yani Ulu Cami önemli eserlerimizden biridir. Şimdi burada tabii bir külliye şeklinde yapılmış ama burada şimdi kalan şeylerden bir tanesi. Bu Ulu Cami var, medrese var. Ramazan Konağı var. Şimdi Sayın Valimizle yaptığımız bir protokolde selamlık bölümünü de orada restorasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Burada amaç şu Adana’daki vakıf kültürlerimizi sizinle paylaşmak sizinle paylaşımlarınız neticesinde bizim bu eser herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Adana zengin kültüre sahip bir ilimiz. Dolayısıyla bu zenginliğimizi bizim paylaşmamız lazım ki insanlar Adana’nın bu yönünü de bilsinler. Bizim restorasyon çalışmalarımızın yanında da sosyal çalışmalarımız var. Sosyal çalışmalarımızda hayır işleri dediğimiz birim şubemizde biz muhtaç bağışları dolayısıyla yetim ve öksüzlere yine maaş veriyoruz. Bin 317 kişiye kuru gıda yardımlarında bulunuyoruz. Yani şartlara uyan ve bizim de kontenjan sayımız el verdiği müddetçe bize müracaat eden insanların bize o yetim olsun ya da yardıma muhtaç olan insanlarımıza biz yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Yani birim olarak, kurum olarak bölgem olarak bunun gayreti içerisindeyiz. Tabii Vakıflar Haftası’nda bizim amaçlarımızdan bir tanesi de budur.

VAKIFLAR SARAYI’NI YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ

Müdür Evsen yaptığı basın açıklamasında 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alması sebebiyle yıkılan Vakıflar Saray’ını yeniden inşa edeceklerini müjdeledi.

Evsen, “6 Şubat depreminde ağır hasar alan Vakıflar Saray’ının yerine güzel bir iş merkezi kuracağız. Bu konuda hem Adana’mıza güzel bir hizmet binası, hem de ekonomiye ciddi katkılar sağlayacak güzel bir bina olması için çalışmalara başladık. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Proje çalışmalarımız biterse en kısa zamanda İnşallah uygulamaya geçeceğiz. Restorasyon çalışmalarımız burada devam ediyor. Depremden etkilenen yaklaşık on eserimiz var. 6 Şubat Depremlerinde vakıf kültür varlıkları açısından en az etkilenen illerin başında Adana geliyor. Yaklaşık on eserimiz maalesef ki zarar gördü. Bizde bunların restorasyonu ile alakalı Genel Müdürlüklerimiz ile görüşmeler sağlıyoruz. Şimdi burada vakıflar haftasıyla ilgili yoğun olarak tabii etkinliklerimiz böyle devam ediyor. Bu etkinlikler çerçevesinde yüz öğrencimizi işte cumartesi günü ikiye bölerek elli bu hafta elliyle önümüzdeki cumartesi üzere pikniğe götürüyoruz. Amaç burada eserlerimizi, kültürümüzü o kardeşlerimize, öğrencilerimize tanıtmak ve bu dedelerimizin, ecdatlarımızın yaptığı bu esprileri tarihleriyle beraber onlara aktarmak ve onların bu konudaki bilgi edinmelerine yardımcı olmaktır. Biz buraya gelirken dedim ki arkadaşlar Adana’nın sahipleri sizlersiniz. Adana’nın sahipleriyle biz konularımızı görüşelim. Onların talepleri olur. Bu taleplerini biz değerlendirelim, not alalım. Yapılabilecek her şeyi eğer bahanede yapılabiliyorsa burada çözmeye çalışalım. Adana Bölge Müdürlüğümüz de Genel Müdürlüğümüz de her zaman olaylara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Adana’yla ilgili güzel projelerimiz var. Tabii Şube Müdürlüklerimizin ve diğer arkadaşlarımızın çalışmalarıyla inşallah bunları en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.