EN YOKSUL ADANA VE MERSİN
TÜİK Yoksulluk ve Yaşam koşulları İstatistikleri 2022 verilerini yayımladı .Verilere göre ülkede 12 milyon kişi yoksul olarak kaydedilirken en yoksul bölge % 15 lik oran ve 615.000 kişi ile Adana Mersin bölgesi oldu.
TÜİK in yoksulluk ve yaşam koşulları araştırmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı. Toplumun genel düzeyine göre belirli bir sınırın altında gelire sahip bireylerin göreli anlamda yoksul sayıldığı araştırmada ,eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50 si olan yıllık 17.747 (aylık 1.479) lira baz alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre ülkedeki yoksul sayısı 12 milyon kişi olarak hesaplandı.
Yoksulluk oranı geçen yıla nazaran % 22 arttı.
Fert medyan gelirinin % 50 sine göre okur yazar olmayan bireylerin % 27.7 si, bir okul bitirmeyenlerin % 24.4 ü, lise altı eğitimlilerin % 13.8 i ,lise ve dengi okul mezunlarının ise %7.8 i ,yoksul olarak hesaplandı. Yüksek öğretim mezunları ise % 2.6 ile en düşük yoksulluk oranına sahip grup oldu.
Yoksulluğun her geçen zaman daha fazla artığı Türkiye de enflasyonun önlenemez yükselişi Ekonominin kötü yönetilmesinde en büyük etken .Diğer taraftan halkı zor durumda bırakan ve tüm kitleleri etkileyen bir oluşum var. Konut sorunu…
Oturulan konuta sahip olanların oranı geçen yıla göre oranı azalmıştır .Yalnızca mülk sahibi olabilme imkanının azalması bir yana ,konut kiralarındaki önlenemez yükseliş de vatandaşın geçim sıkıntısını oluşturan nedenlerin başında gelmektedir.
Bir yıl boyunca çalışan ve okula giden aile bireylerinin en önemli dinlenme hakkı olan tatil yapma olanağı da maddi imkansızlıklar yüzünden ailelerin ulaşamadığı bir şey olmaya başlamıştır.
Mali sıkıntılar yüzünden Türkiye de hanelerin % 70 i tatil yapamamaktadır.
Kısacası Türkiy ede 2002 den bu yana sosyal refah seviyesinde ciddi bir düşüş yaşanmıştır.