Ekonomimizin fıkrası

Yayınlama: 17.06.2022
A+
A-

 

İnsanları ağlatmak kolay ama güldürmek zordur.

Mizah sosyal konuları anlatan en güzel iletişim şeklidir. Zeka işidir mizah yapmak.

Öyle her oyuncu mizah yapamaz, her yazar da mizah yazamaz. Yaşamı toplumu ve davranışları insan ilişkileriyle harmanlayarak eksik ve kusurları mizahi bir dille anlatmak ve üretmek  her zaman kıvrak zeka ürünüdür.

Mizahın en önemli unsuru yazarın ya da oyuncunun toplum ve insanlar üzerinde yaptığı derinlemesine olan gözlemlerdir.

Öyle her sanatçı ya da insan kolay kolay mizah yapamaz. Mizah güldürürken düşündürmektir . Amacı insanın doğasında bulunan kusurlarını esprili bir şekilde ortaya çıkarmaktır. Sosyal eksiklikleri ve abartıları yansıtmaktır. İktidarın yönetim yanlışlarını gün yüzüne çıkarmaktır.

Aslında mizah derinlemesine bir davranış eleştirisidir.

SALAK GEORGE…..

Amerikalı Patronun oğlu George ,babasının şirketine oldukça çok zarar veren salak biriydi.Patron soğuk bir Kasım günü müdürüne talimat verdi ve şu oğluma 10 bin dolar verin tatile çıksın.Yeter ki bizden uzak dursun.Harcadığını harcasın,üstünü de getirsin,dedi.

George parayı aldı ,babasının şirketinden çıkarken caddenin karşısındaki turizm bürosun daki asılı reklamı  gördü ve Türkiye’ye gitmeye karar verdi.Yol masrafları da dahil KAZ DAĞRARI TERMAL

ile 4 gece 5 gün için her şey dahil 10 bin tl. ye anlaştı. Üstelik ödemeyi  5 gün sonra tatil bittiğinde otele yapacaktı.

Salak George Türkiye ye iner inmez,hemen gidip 10 bin dolarını,kur 13.2 tl. iken bozdurdu .Elinde şimdi 132 bin lira vardı.Salak George hiç dışarı çıkmadan tatilini yaptığı otele son gün (check out) çıkış yaparken 10 bin lira tatil ödemesini yaptı.

Kalan 122 bin lirasını da 12 tl ye düşmüş olan kurdan yine dolara çeviren salak George nin eline 10.166.66 dolar geçti.

Tatil dönüşü babasının  şirketine giden George muhasebeye artan para olan 10.166.66 doları ve 10 bin tl.=yani 833.33 dolar tutan otel faturasını verdi.

Kayıtları inceleyen FBI müfettişleri soruşturma başlattı ve patron babayı, muhasebeciyi ve salak George yi kara para aklamaktan ve haksız gelir elde etmekten tutukladı.

Dertli patron şimdi, Türk ekonomisini anlayıp bu olayı çözebilecek zekada sıkı bir avukat arıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.