“E- SPOR RESMİ BİR SPORDUR”

“E- SPOR RESMİ BİR SPORDUR”
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da ilkleri başaran Seyhan Belediyesi kurmuş olduğu SEYTİM sayesinde Adanalı gençleri E- Spor ile tanıştırdı. Gençlere gerekli olan bilgisayar, internet ve diğer pek çok imkanları sunarak onları e- spora yönlendirmeye devam ediyor.

SEYTİM’ de görevli Fulya Çomu, “Müsabakalar TESFED hakemleri denetiminde gerçekleştirilir ve sonuçlandırılarak resmiyet kazandırılır.  E-Spor alanımızda antrenman veya müsabaka yapabilmeleri için gençlerimiz öncelikle TESFED’e kayıtlı birer lisanslı e-sporcu olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE İSE İLK MÜSABAKA BİZDE YAPILDI”

Fulya Çomu e- spor hakkında bilgilendirmelerine şu şekilde devam etti; “E- spor, Spor Bakanlığına bağlı bir federasyonu olan spor dalıdır. Çok fazla bilinmiyor gibi olsa da çocuklarımız genelde oyun falan oynarlar ama bu resmi bir kapsamı olan bir spordur. Adana’da e- spor çok az bulunuyor. Türkiye’de ise ilk müsabaka bizde yapıldı.”

Günümüzde pek çok gencin uluslararası liglerde oynayabilecek kabiliyete sahip iken bu yeteneklerini profesyonel bir platformda değerlendiremediğinin belirten Çomu, “Bunun zaman, imkan, ailelerin e-spora bakış açısı, danışman eksikliği ve benzeri birçok sebebi bulunmaktadır” dedi.

Çomu, “E-Spor alanında gençlerimize sağladığımız eğitim, danışmanlık, diyetisyen, psikolojik danışmanlık destekleriyle lisanslı sporcular yetiştirmek ve yeni takımlar kurmayı hedefliyoruz. E-Spor alanında hedeflerimizden bir diğeri de gençlerimiz arasından ‘oyun üretmek’ isteyen ve bu konuda yetenekli gençlerimizi kazanmaktır” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.