Dumlupınar Mahallesi’nde hizmette güvenin adı Şehmus Demir

Dumlupınar Mahallesi’nde hizmette güvenin adı Şehmus Demir
Yayınlama: 24.12.2023
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Dumlupınar Mahallesine muhtar seçildikten sonra aralıksız çalışan ve 5.yılına girdiği Yerel seçimler yaklaşırken yaptığı çalışmaları gazetemize yaptığı açıklamada mahallenin çehresini değiştiren Şehmus Demir 31.Mart.2024 yılında yapılacak muhtarlık seçiminde tekrar aday olduğunu söyledi.

MAHALLENİN % 80 ALTYAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ

Yabancı göçmenlerle birlikte Dumlupınar mahallesinin 30-35 bin nüfusunun olduğunu ve 8.Bin üzerinde seçmeninin olduğunu söyleyen Muhtar Şehmus Demir, Seyhan Belediyesinin yapmış olduğu bilgi evi sayesinde öğrenciler için çok yararlı olduğunu ve her gün 60 öğrencinin bilgisayarlı ders gördüğünü belirtti. Adana Büyükşehir belediyesinin yaptığı çok amaçlı tesisinde faydalarını anlatan Demir “Çok amaçlı tesisimizin içerisinde erkek taziye evi, ayrı girişi olan kadın taziye evi, kütüphanemizin haricinde yine girişi ayrı olan kızlarımız için yapılan dersanemizde öğrenciler hem ders çalışıyor, hem de öğretmenlerimiz eşliğinde bilgisayarlı eğitim alıyorlar. Yağmurlarda vatandaşlar su içinde kalmaması için mahallemizin % 80 altyapı çalışması yapılarak su basmalarını önlediklerini” ifade etti.

MAHALLENİN 400 ADET ELEKTRİK DİREĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Sınır komşu mahallesi Gülbahçe’sinden enerji hattını ayırdıklarını ve 4 adet trafo büyüttüklerini belirten Dumlupınar mahallesinin muhtarı ve aynı zamanda yeniden aday olan Şehmus Demir “Sınır komşumuz Gülbahçesi mahallesinden enerji hattımızı ayırarak yeni bir büyük trafo kurdurarak elektrik kesintilerini önledik. Trafomuz yapıldıktan sonra tüm mahallemizde bulunan demir elektrik direkleri sökülerek yerine 400 beton direk ve bunun yanında tüm kabloları değiştiren Toroslar elektrik şirketinin tüm personeline mahallemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

SEÇİLDİĞİM GÜN TÜM MAHALLENİN SOKAKLARINI GEZDİM

İlk muhtar olduğunda Dumlupınar mahallesinin sokaklarını dolaşarak sorunları ve eksiklikleri tespit ettiğini ifade eden Şehmus Demir “Öncelikle mahallemizde evler iki veya üç katlı olduğu için sokaklarımızdaki yağmur ızgaralarını temizletip su basmasını önledik. Tabii her kış döneminde bunları tekrar temizlemeye devam ettik. Mahalle içerisindeki evlerimizde tehlike arz eden ağaçların budamalarını yaparak önlem aldık. Tüm yollarımızın asfaltlanması için belediyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonunda tüm yollarımızı bitirdik. Okul önündeki yaya geçidi, kasis ve trafik sinyalizasyon lambalarını taktırdık ve öğrencilerimizin okul çıkışlarında güvenli gidip gelmelerini sağladık. Eksik olan sokak lambalarımızın hepsini taktırarak aydınlanmasını sağladığını belirten Demir eksik bir şeyin kalmaması için sürekli sokaklarımızı geziyorum” dedi.

MUHTARLIK BİNAMIZIN YANINA SEYMER BİNASI İSTİYORUZ

Seçildiği günden bu yana mahallesinde bir Seymer olmasını isteyen ve bir tane taziye evinin ihtiyaçları karşılamadığını vurgulayan Dumlupınar mahallesi muhtarı Şehmus Demir “Muhtarlık binamızın yanında bulunan Bin M2 arazi Seyhan belediyesi başkanımız Akif Kemal Akay tarafından istimlak edilerek Seymer yapılması için çalışmaların başladığını, tesisin çok amaçlı olmasında mimari işlemlerin hazırlandığını ve içerisinde taziye evi, Aşevi ile mesleki eğitim yapılacağını yetkililer tarafından en kısa süre içinde de başlanacağını öğrendim. Seymer yapıldığı zaman birçok vatandaşımızın meslek sahibi olacağını ve çok yararlı olacağını” söyledi.

HAVAALANININ GİTMESİNE KARŞIYIZ

Adana Şakirpaşa havalimanının gitmesine karşı olduğunu ve bunun birçok sebepleri olduğunu söyleyen Dumlupınar mahallesi muhtarı Şehmus Demir “Birçok esnafımız buradan geçimlerini sağlıyor. Taksiciler, Kebap  satanlar, Büfeler, Kafeteryalar ve Meydan dolmuşları bunların hepsini toplandığınızda birçok aile aç kalma ile karşı karşıya kalacaktır. Bu yüzden gitmesini istemediklerini”ifade etti.

MEYDAN DOLMUŞLARI YENİ ADLİYE’YE KADAR GİTSİN

Muhtar Demir “Meydan 1 ve 2 no’lu dolmuşlarımızın yeni adliye binası ile Yüreğir devlet hastanesine kadar gitmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın talebi üzerine çift dolmuş değiştirdiklerini ekonomik açıdan zorda kaldıklarını belirtiyorlar. Muhtar olarak mıntıkamız Dumlupınar, Emek, Meydan, Gülpınar, Gülbahçesi, Dağlıoğlu olarak 6 mahallenin toplam nüfusu 150.bine yakın ve bu insanların yeni adliyeye ve Yüreğir devlet hastanesine gitmekte zorlanıyor. Yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını 6 mahalle adına istediğini” belirtti.

Yeniden aday olan Muhtar Şehmus Demir mahallesi adına teşekkür etti

Şehmus Demir “Dumlupınar mahallemize talebim doğrultusunda hizmetleri getiren ve yapan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a, Adana Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay’a, Toroslar Elektrik dağıtım A.Ş genel müdürümüz Mehmet Kayacı’ya ve Türktelekom müdürlüğüne şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.