DURAK, “HEPİNİZİN OYUNA TALİBİM”

DURAK, “HEPİNİZİN OYUNA TALİBİM”
Yayınlama: 19.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İYİ Parti Aladağ Meclis Üyesi Solmaz Kayalı Durak, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi A. Adayı oldu. Başarılı iş kadını ve meclis üyesi Solmaz Kayalı Durak, birlik ve beraberlik duygusu ve Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliği A. Adaylığı için destek adına kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Yoğun katılımın olduğu toplantıya, İYİ Parti il eski başkanı ve Çukurova Belediyesi Başkan A. Adayı Birol Öztürk, Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Adana il başkanı Azime Kısacık, İYİ Parti Çukurova ilçe Başkanı Cihan Özkan, Kader Doğu Akdeniz Temsilciliği Başkanı Ayşe Tayakısı ve Kader önceki dönem Başkanı Ayfer Köni, Emlakçılar Oda Başkanı Ülkü Uçar, Kıvılcım Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gergin, Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Kurucusu ve Adana İYİ Parti İl Başkan yardımcısı Çiğdem Akça, CHP Sarıçam Belediyesi meclis üyesi a. adayı Duygu Zengin ve birçok partili katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliği A. Adayı Solmaz Kayalı Durak, şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle zaman ayırıp geldiğiniz ve beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi son beş yıldır İYİ Parti de meclis üyeliği görevime aktif olarak devam ediyorum. Son üç ayımız kaldı. Nasip olursa 2024 seçimlerinde tekrar aday adayıyım. Burada parti olarak değil de Çukurova’nın farklı mahallelerinden olan özellikle kadınlarla bir araya gelmek istedim. Hepinizin ve çevrenizin oylarına talibim. Birlikte Adana için neler yapabiliriz bunları adaylık sürecimizden sonra tekrar toplanıp konuşacağız. Tekrar hoş geldiniz diyor ve sözü başkanımız Birol Öztürk’e bırakıyorum.”

BİR PARTİ KAZANMAK İSTİYORSA MUHAKKAK KADIN ELİ DEĞMELİDİR

İYİ Parti il eski başkanı ve Çukurova Belediyesi Başkan A. Adayı Birol Öztürk burada yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi:

“Solmaz Hanım’ın yaptığı davete icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Siyasette yaklaşık 11 ay önce il başkanı oldum. Son 15 günlük bir ani gelişen olaylarda Çukurova Belediyesi Başkanlığı adaylığından dolayı görevimden ayrıldım. Siyasette yıllarca şunu görmüştüm, bir parti kazanmak istiyorsa muhakkak kadın eli değmelidir.

İl başkanlığımda da yaklaşık on buçuk ay yaptım. Ama çok dolu doluydu, depremdi, temayüldü, seçimdi, o kadar dolu yaşadık ki, İYİ Partinin başarılı olması için sorumlulukta hanımların olması lazım. Siyasette bizim kotamız yüzde yirmi beşken ben yüzde otuz beş kadınlardan oluşturdum. İnanın çok da başarılı olduk. Bunları gördükçe kesinlikle siyasete daha fazla girin ve inandığınız için de sorumluluk almasınız. İnanıyorum ki kadınların sorumluluğu bu ülkeye büyük katkı sunacaktır.”

İYİ PARTİNİN HİKAYESİNİN İÇİNDE YER ALDIM

Daha sonra Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Adana il başkanı Azime Kısacık bir konuşma yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

“Bizim il başkanımız hep derdi ki İYİ Partinin bir hikayesi var, bende o hikayenin içinde yer aldım. Partinin kurucu ilçe başkanı olarak göreve başladım. Bir kadın olarak da yönetimimdeki arkadaşlara şunu söyledim, ‘ben bir kadın olarak 15 ilçe içerisinde tek kadınım. Bu görevi aldım ve yönetimimi sizlerden oluşturdum. Evdeki kız kardeşiniz, eşiniz ve kızınız adına ben bu görevi başarmak zorundayım. Eğer ki ben bu görevi başarırsam sizin evdeki kızınızı, kız kardeşinizi ve kızınızı, eşinizin önünü açacağım. Onun için benimle yürümeye var mısınız?’ dediğimde yönetimimdeki arkadaşlarım elimden tuttular ve biz orada Türkiye ortalamışının üzerinde %18’lik bir başarı sağladık.

Daha sonra başkan yardımcılığı görevine geldim. Beni en çok duygulandıran da benim il başkanlığım görevim kurucu olduğum Çukurova içinde tebliğ edilerek bana müjde verildi. Genel Başkanımıza da burada basındaki arkadaşlarımızın aracılığı ile bir kez daha kadının önünü açtığı için, kadını görünür kıldığı için ona teşekkür ediyorum.”

Son olarak konuşma yapan CHP Sarıçam Belediyesi meclis üyesi a. adayı Duygu Zengin önce kendini tanıtarak sözlerine başladı. Zengin, Sarıçam’a hizmet adına yapacakları çalışmalardan bahsederek herkesin desteğini beklediğini belirtti.

İYİ Parti Çukurova Meclis Üyesi A. Adayı Solmaz Durak, kadının her yerde var olması gerektiğinin altını çizerek, kadının en büyük dostunun yine kadın olması gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.