Yayınlama: 14.10.2023
Düzenleme: 14.10.2023 18:11
A+
A-

Doğanın Şifası Kış Çaylarında Saklı

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak  – Kış yaklaşırken havaların soğuması ile grip ve soğuk algınlığı vakaları arttı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler ise aktarlara akın edip doğal karışımlarla hazırlanan kış çaylarından almaya başladı. Hangi Çaylar grip ve soğuk algınlığına iyi gelir  sizler için derledik. Adana’da 10 yıldır Lokman Hekim Nurs Sarıçam şubesini yürüten Murat Topal bizlere çayların şifasını şu cümleleriyle aktardı. “ Soğuk algınlığı ve grip gibi mevsim hastalıklarına karşı bağışıklığı doğal yollarla güçlendirmek isteyenler, önemli bitkilerle karşım elde edilmiş olan zencefil, tarçın, zerdeçal  bu üç ürünün karışımının  bulunduğu doğal çayımız vatandaşlarımıza adeta şifa dağıtıyor” diyerek cümlelerine devam etti.

En Faydalı Kış Çayı Çeşitleri

Murat Topal bizlere Kış Çayı çeşitlerinden ve faydalarından bahsetti. “ Öncelikle Ihlamur çayından bahsetmek istiyorum. Kış aylarının en sevilen bitki çaylarından biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye, öksürüğü kesmeye ve soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur müşterilerimiz tarafından en çok sevilen çaylardan bir tanesidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ise ekinizya çayı kullanabilirsiniz , soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Kuşburnu çayı ise C vitamini açısından zengindir.

Zencefil çayı tek başına bile faydalı olan bir çaydır. Mide bulantısını gidermeye ve ağrıları azaltmaya yardımcı olur.

Nane limon çayı herkes tarafından bilinen bir çayımızdır fakat hiç eksik etmememiz gereken ve içmemiz gereken kış çaylarımızdan bir tanesidir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemeye, öksürüğü kesmeye ve boğaz ağrısını gidermeye yardımcı olur” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.