Depremzede öğrencilere sanal dershane

Depremzede öğrencilere sanal dershane
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

(İHA) – Asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’ta Türkoğlu Belediyesi tarafından depremden etkilenen ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz ‘sanal dershane kartları’ dağıtıldı.
Kartlarını alan öğrenciler, üzerindeki şifre ile girdikleri uygulamada sanal olarak ders çalışıp soru çözebilecek. Uygulamada sınırsız video izleme hakkı, yapay zeka rehberlik, ders anlatım föyü, canlı dersler, soru bankaları ve online eğitim imkanı bulunuyor.
Programında konuşan Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Ailelerimizin çok önemsediği üniversite sınavları hazırlığı var. Tabi depremde maddi anlamda çok kayıplar olduğu için, aile bütçesine çok dokunmadan Türkoğlu’nda üniversiteye hazırlanan 12. sınıf ve mezun olan öğrencilerin Türkoğlu Belediyesi velisi olacak inşallah. Veliliğin gereği de onları üniversiteye en güzel şekilde hazırlamak olacaktı. Bunun için belediyemiz ARGE biriminde yapılan çalışmalar neticesinde, Türkiye’nin en modern etüt merkezleri, dershanelerini bir karta öğrenciye şifrelenmiş bir kartı hediye ederek, önümüzdeki üniversite sınavları ne kadar çalışma imkânı sunuyoruz.

“Her hangi bir yerde çalıma imkanı bulacaklar”
Tabi depremle beraber evlerde ve okullarda büyük hasarlar mevcut olduğu için çocuklara evinde, okulunda, komşuya gittiğinde, kafede ve parkta telefonundan veya laptopunda çalışabilecek bir imkân bu. İçerisinde on binlerce sorunun olduğu, videoların olduğu aynı zamanda haftalık değerlendirme sonuçlarının testlerin yapıldığı, anlamadığı takdirde çocuğun canlı olarak öğretmenlerin o soruyu anlatabileceği imkânlar var. Yani modern bir etüt merkezi. Biz bu imkanları masraflarını belediye olarak biz karşılayarak öğrencilerimizin tamamına ücretsiz imkanı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkoğlu Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muharrem Okumuş ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıymetli başkanımız bu zamana kadar öğrencilerimizin gerek eğitimine, gerek sosyal kültürel faaliyetlerde destek olduğu gibi akademik manada gelişimlerini destek verdi. Bugün de sanal ders dershane kartının dağıtım töreninde birlikteydik. Gerçekten başkanımız ilçemiz eğitim camiamız adına çok büyük bir değer olduğunu düşünüyoruz. Kendilerine çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.