Depremde tek bir binanın bile yıkılmadığı Sumbas’ta nüfus ikiye katlandı

Depremde tek bir binanın bile yıkılmadığı Sumbas’ta nüfus ikiye katlandı
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

(AA)-“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde tek bir binanın dahi yıkılmadığı Osmaniye’nin Sumbas ilçesinin 13 bin olan nüfusu, depremin etkili olduğu il ve ilçelerden gelen depremzedelerle iki katına çıktı.

Kent merkezine 56 kilometre uzaklıkta olan Sumbas ilçesi, 6 Şubat’ta meydana depremleri can ve mal kaybı yaşanmadan atlattı.

İlçe genelinde çok katlı bina bulunmaması ve zemininin kayaç olması nedeniyle depremi neredeyse sıfır zararla atlatan ilçede vatandaşlar günlük yaşamına kısa sürede döndü.

Depremden etkilenen çevre il ve ilçelerde yaşayan birçok aile bu süreci geçirmek için daha güvenli gördükleri Sumbas’ı tercih etti.

Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, depremlerde ilçede hiçbir yapının yıkılmadığını, bazı eski binalar dışında neredeyse depremi hasarsız atlattıklarını söyledi.

– “Deprem sürecinde herhangi bir yıkım ya da olumsuz bir şey yaşanmadı”

İlçede 35 iş yeri, 26 kamu binası ve 690 hanenin bulunduğunu ifade eden Demiroğlu, “Hamdolsun deprem sürecinde herhangi bir yıkım ya da olumsuz bir şey yaşanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın denetimleri noktasında bazı eski yapılar için yıkım kararı verildi. Bunlarla ilgili de Bakanlığımızın izlediği yol kapsamında ne gerekiyorsa o yapılacak.” dedi.

İlçede yüksek katlı bina sayısının çok az olduğunu belirten Demiroğlu, en yükseği 4 katlı birkaç yapı bulunduğunu ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.