Adana’ya 2,5 milyar TL yatırım müjdesi

Adana’ya 2,5 milyar TL yatırım müjdesi
Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Ticaret Odası’nın 2023 Yılı’nın ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı ve Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde komitelerle bir araya gelen ATO Başkanı Yücel Bayram, Kahramanmaraş ve Hatay Merkezli depremlerin ardından Adana’nın yaşadığı sorunlara değindi. Başkan Yücel Bayram, devlet tarafından depremde zarar gören işletmelere yönelik devlet tarafından sunulacak tüm imkanların, OHAL kapsamına alınan 11 il arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın uygulanması gerektiği çağrısında bulundu.

“KOMİTELERİMİZDEN GELEN HER TALEP

VE ŞİKÂYET İÇİN GİRİŞİMDE BULUNUYORUZ”

ATO Yönetimi olarak komitelerle sürekli dirsek teması halinde olduklarını ve her ay gerçekleştirilen olağan toplantılarda istişarelerde bulunduklarını belirten Başkan Bayram,  sektörlerden gelen talepleri çözüme kavuşturmak için gerek Valilik, gerek TOBB gerekse de bakanlıklar nezdinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Depremden sonra en çok şikâyetin inşaat ve ilgili sektörlerden geldiğini belirten Başkan Bayram, şunları kaydetti: “Depremden sonra alınan kararla inşaatlar durdurulmuştu. Üyelerimizden kimi boya yapamıyor, kimi son kata gelmiş tablasını dökmüş ama ilerleyemiyor, kimi ince işlere geçmiş, kimi pencere takacak ama çivi çakamıyordu. Hatta bu inşaat sorunu sanayide ve müstakil yapılarda da vardı. Girişimlerimiz sonucunda yaşanan bu problemi Valimiz Dr. Süleyman Elban’ın desteğiyle çözdük. Yapılarında problem olmayan tüm inşaatlar artık çalışmalarına devam edebilecekler.”

Komitelerden gelen KGF limit sorunu, Bağ-Kur’dan emeklilik için gereken günü sorunu, ve hal yasası taslağıyla ilgili endişeleri dinleyen Başkan Bayram, tüm talepleri not alarak ilgili kurumlara ileteceklerini kaydetti.

ADANA SERA OSB’YE YATIRIM MÜJDESİ

Meslek Komiteleri Olağan Toplantısı’nın ardından, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında gerçekleştirilen Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Bayram, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından açıklanan SERA OSB müjdesini duyurdu.

Bayram, “Torba yasa ile yapılan düzenlemeyle, Adana’mızda toplam 2,5 milyar TL yatırımla hayata geçirilecek olan Tarıma Dayalı (Sera) Organize Sanayi Bölgemizin kıyı kenar kanunuyla ilgili sorunu çözüldü ve artık yatırıma açılıyor, kentimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.