Demirdağ, Vatandaşların Sorunlarını Kürsüye Taşıdı

Demirdağ, Vatandaşların Sorunlarını Kürsüye Taşıdı
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı  ikinci oturumunu gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oturuma katılamayınca  onun yerine Zafer Koç yönetti. İkinci oturumda  gündem maddeleri değerlendirildikten sonra gündem dışı için söz alan MHP’li Cemal Demirdağ, şehirde’ ki yapılanma, iskan sorunu ve  Adana’daki apartman ve iş yerlerindeki tabelaların Türkçe kullanımlarıyla ilgili sorunları kürsüye çıkarak meclis’ de anlattı.

Demirdağ, “ Arkadaşlar görüyorsunuz çevremizde hem çok güzel binalar hem de büyük evler var.  Fakat bizlere  vatandaşlarımız tarafında  gelen şikayetler var. Bunların başında isken sorunu mevcut. Vatandaşlar belli ücretler veriyor fakat binaların iskeni olmuyor. Bu konuda çalışan arkadaşlarımız var ama Belediye başkanlarımızın da hassasiyet göstermelerini istiyorum. Gerçekten vatandaşlarımız bu konuda mağdur. Şehrimizin birçok yerinde birçok binalarda hormonlu yapılıyor. Bilim gücü üzerine tartışmalarını son günlerde oldukça fazla o yüzden hassasiyet gösterilmesini istiyorum.

Diğer konudan bahseden Demirdağ Türkçe olmayan tabelalara değindi; “ Bir diğer konu da sayın başkanım daha öncede bu konuda  konuşulmuştu. Etrafımıza baktığımız da birçok bina, iş yeri, mağaza gibi yerlerde Türkiye’nin geri plana atıldığı, Türkçe kelimelerinin kullanılmadığı çok fazla tabela ve apartman isimleri görüyoruz. Yaşadığımız ülkemiz bizim ülkemiz, konuştuğumuz dil Türkçe lütfen rica ediyorum ve bunu hem çevre ve şehircilik bakanlığından almış olduğumuz karar var, standartlar var bunlara uyulması, Türkiye isimlerin kullanılmasını, dilimizin daha yaygın hale getirilmesi konusunda yardımcı olacaktır. Özellikle bina yapan müteahhitlerin ve kooperatiflerin bu konuya hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum. Ayrıca hem İlçe belediyelerimizin hem de Adana Büyükşehir Belediyemizin görevlilerini de bu tabelalara çok dikkat etmesini istiyoruz. “

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.