Karataş’ta doğalgaz için ilk adımlar atıldı

 Karataş’ta doğalgaz için ilk adımlar atıldı
Yayınlama: 25.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Karataş’a doğal getirilmesi adına ilk adımlar atıldı. Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necip Topuz doğal gaz alt yapı çalışması hakkında yaptığı açıklamada:

“Karataş ilçemizdeki ilklerden birini daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığına yapmış olduğumuz başvuru neticesinde Karataş, doğal gaz dağıtım bölgelerine ilave edilecek yeni genişleme bölgesine dahil edilmiştir. İlçemizin yeni genişleme bölgesine dahil edilebilmesi için zemin tahrip, kaplama, kontrollük, vb. giderlerin belediyemizce yapılacağı taahhüt edilmiştir. Sıkıştırılmış doğalgaz CNG depolama tesisi için belediyeye ait olan arsada yer tahsisi meclisimizce yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“12 km iletim hattı döşemesi yapılacak”

2023 yılı içerisinde 12 km iletim hattı döşemesi yapılacağını belirten Topuz, “Bu iletim hattının 9 km. uzunluğundaki ilk etabı için belediyemize Aksagaz tarafından ruhsat başvurusunda bulunulmuş ve işbaşı yapılmıştır. Doğal gaz hattının inşa çalışması için ilk kazma vurulmuştur. İlk etapta Kemaliye mahallesinin en yoğun nüfusunun olduğu bölgeye gaz temini sağlanacaktır. Yılbaşına kadar hanelere gaz hatları bağlanacak. İlk etapta 12 km lik hat hizmete açılacak, 2. ve 3. Etap çalışmalarının tamamlanması ile ilçemizin her köşesine doğal gazı ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

“Doğal gaz, yılın 12 ayı halkımızın hizmetinde olacak”

Başkan Topuz, “Allah’ın izniyle Karataşımızı doğal gazla buluşturacağız. Pek yakında doğal gaz, yılın 12 ayı halkımızın hizmetinde olacak. Doğal gazın getireceği konfor ve modernlikle birlikte daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Karataş halkımızın refah seviyesini arttıracağız.

Sözlerime son verirken, başta Sayın Cumhur Başkanımıza, Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımıza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza, Cumhur İttifakı Sayın Milletvekillerimize, Adana Valimize, Karataş Kaymakamımıza, belediye meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza, kalbi yüreği Karataş için halkımız adına teşekkür ediyorum. Tüm Karataş halkımıza hayırlı uğurlu olsun..” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.