“Değerlerimize sahip çıkarak, kültürümüz için çalışmaya devam edeceğiz”

“Değerlerimize sahip çıkarak,  kültürümüz için çalışmaya devam edeceğiz”
Yayınlama: 16.01.2023
A+
A-

 

Yüreğir Cem Evi Derneği’nin kendi binasında yapılan genel kurulunda mevcut başkan Cafer Poyraz güven tazeleyerek tekrar seçildi.

 

Yüreğir Cem Evi Derneği’nin olağan genel kurulunda tekrar seçilerek güven tazeleyen Başkan Cafer Poyraz “Genel kurulumuza katılan tüm üyelerimize ve canlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ALEVİ KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM

Başkan Poyraz, “Değerlerimize sahip çıkarak, değerlerimizin kıymetini topluma anlatarak ve kültürümüzü geleceğe aktararak, çok güzel çalışmalar imza atacağız.”diye belirterek,  “Unutmayalım ki bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Biz de kültürümüz için çalışmaya devam edeceğiz. Yüreğir Cem Evi Derneği kurumlarımızla birlikte daha etkin, daha görünür, daha güçlü ve birlikte olarak faaliyetlerine devam edecektir. Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” Alevi inancımız, değerlerimiz ve kültürümüz adına ne yapılması gerekiyorsa yapmıştır ve daha güçlü şekilde de yapmaya devam edecektir. Alevi grupları genel olarak ‘Ben de yaşayayım sen de yaşa’- ‘Sen de benim kadar değerlisin ve var olmalısın’- ‘Seni olduğun gibi kabul ediyorum’- ‘Senin varlığına saygı duyuyorum’- ‘Söz veriyorum seni kendime benzetmeye çalışmayacağım’- düşüncesine sahipler. Bu demokrat tutumlarıyla, kesinlikle kabul edilmelidir ki dünya barışına en çok hizmet eden gruplardan biri Alevilerdir. Çeşitli dini ve etnik toplulukların yüzyıllardır birlikte ve hoşgörü içinde yaşadığı Anadolu’da bu ortamın sürekliliğini sağlamanın en iyi yolu, farklı kültürlerin birbirlerini tanımasından geçer. Kültürel çeşitlilik toplumların birbirlerini anlamalarına ve aralarındaki önemli benzerlikleri görmelerine katkıda bulunur. Her toplumun bir kültürü vardır. Her kültürde benzer kurumlar ve gelenekler bulunur. Bu nedenle kültür evrenseldir. Ancak hiçbir kültür birbirine benzemez. Her kültür kendi başına bir bütündür ve kendine özgü değerler sistemine sahiptir.Bu bakımdan, insan, kendi dilini, milliyetini ve kültürünü takıntı hâline getirmeden ve kendini ve değerlerini sürekli çağdaş ve evrensel değer yargılarına göre güncelleyerek, diğer dillerin ve kültürlerin de aynı ölçüde yaşama hakkına sahip olduğunu kabul etmeli, böylesi bir demokratik tutumu sergilemeliyiz.”dedi. Konuşmasının sonunda yapılacak cemlerin, verilecek lokmaların Hak’kın kabul eylemesini isteyen Poyraz “Hizmetleriniz Hak Muhammed Ali Divanı’na yazılsın. Hepinizi aşkı muhabbetlerimle selamlıyorum. Hızır yoldaşımız Ali gardaşımız olsun” dedi.

Olağan genel kurulunda tek liste ile girilen seçimde tüm üyelerin oylarıyla tekrar seçilen başkan Cafer Poyraz ve yönetim kurulu şu şekilde oluştu.

Yüreğir Cem Evi Derneği Başkanı Cafer Poyraz,Yönetim kurulu; Metin Zengin, Mehmet Ali Durmaz, Serpil Akın, Burcu Eroğlu, Ayhan Akkaya, Sibel Poyraz, Bülent Zengin, Cansu Ataç, Namdar Güneşer, Gülendam Akgün oldu.

Denetim kurulu ise; Asil üye: Erdal Sönmez, Serat Yıldırım, Doğan Deniz, Yedek Üye: Tuncer Çalışır, Dilan Battaloğlu, Şükrü Üner’den oluştu.

HABER:SERDAR AKIN-EDA ARSLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.