CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 85 MİLYONU SAYGIYLA SELAMLIYORUM

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 85 MİLYONU SAYGIYLA SELAMLIYORUM
Yayınlama: 01.04.2024
Düzenleme: 01.04.2024 01:04
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, X sosyal medya hesabındna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, mahalli idareler seçimi ile ilgili saat 00.30’da AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşlara hitap edeceğini bildirdi.

“BU SEÇİMİN GALİBİ DEMOKRASİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda şu cümleleri dile getirdi; “ Aziz milletim, sevgili Ankaralılar, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Buradan AK Parti Genel Merkezi’nden, tüm Türkiye’yi, 85 milyonun her bir ferdini saygıyla selamlıyorum. Desteğiniz, kadirşinaslığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şahsıma, sizler gibi vefakâr yol arkadaşları, dava arkadaşları veren Rabbime hamd ediyorum. Milletçe ve İslam dünyası olarak 11 ayın sultanı Ramazanı idrak ediyoruz. Öncelikle sizlerle birlikte tüm milletimizin, tüm Müslümanların Ramazanı Şerifini tebrik ediyorum. Bu mübarek günleri, bombaların altında geçiren Gazzeli kardeşlerimizin Mevla yar ve yardımcısı olsun diyoruz. Rabbim’den bizleri Ramazan’a ulaştırdığı gibi, inşallah, sağlıkla, huzurla, sevdiklerimizle birlikle bayrama da eriştirmesini niyaz ediyoruz. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini, demokrasimize yakışır bir olgunlukla hamdolsun, tamamladık. Münferit bazı vakalar haricinde, seçim atmosferine gölge düşürecek müessif hiçbir hadise yaşanmadı. Bizler kazanarak yine devam edeceğiz” dedi.

“SEÇİM İMTİHANINDAN UMDUĞUMUZ BAŞARIYI ELDE EDEMEDİK”

Seçilen yönetileri desteklemeye devam edeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada öncelikle bir hususu ifade etmek durumundayım. Seçimler, biliyorsunuz, demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, sözünü sandık yoluyla söyler. Millet, siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder.
Milletin kararının; hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde de Türk Milleti, yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır” dedi.

“ÖZ ELEŞTİRİMİZİ CESARETLE YAPACAĞIZ”

Gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ önümüzde 4,5 yıl var eksiklerimizi gidereceğiz. Doğrularımızın sayısını arttıracağız” dedi.

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ”

Sorumluluk duygusunu sağduyu ile bağdaştıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerim, bugüne kadar hep sağduyunun, sabrın ve vakarın yanında olduk. Her zaman demokrasinin, milli iradenin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Şimdiye kadar milletimizin takdirini baş tacı etmekten, tebrik etmekten, kabul etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. Bugün de, milletimiz tarafından seçilen büyükşehir belediye başkanlarını; il, ilçe, belde belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum. Görev sürelerince atalete kapılmadan, temsil ettikleri şehrin ve sakinlerinin taleplerini yerine getirmeye gayret edeceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Biz de hükümet olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“MİLLET SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ”

Milletin kararını her şeyden üstün tutan Cumhurbaşkanı Başkanı Erdoğan, “Milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz yerlerde ise bu güveni boşa çıkarmamak için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Ama hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan, bugüne kadar olduğu gibi, yine uzak duracağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak, gerekli adımları mutlaka atacağız. Bunun için önümüzde yaklaşık 4-5 yıllık bir süre var. Bu süre zarfında yanlışımız varsa düzelteceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.