CUMALİ ALP DÜKKANINDA ADETA TARİHİ YAŞATIYOR

CUMALİ ALP DÜKKANINDA ADETA TARİHİ YAŞATIYOR
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/Sevil Çakmak – Cumali Alp hobi olarak başladığı biriktirme alışkanlığında ilk olarak çalıştığı yerde sigara kutusu biriktirmekle başlamış. Devam eden hobisi ile 40 yıldır eski, antika olan ürünleri evinde biriktirerek emekli olduktan sonra dükkan açarak devam ettiriyor. Büyük Saat yakınlarında  4 yıldır dükkanında satışlar yapmaya devam ediyor.

Cumali Alp, “ İlk olarak çalıştığım yerde sigara kutularını biriktirerek bu işe başladım. Daha sonra bu hobim 40 yıldır devam etti. Emekli olunca da  ‘Alp Antika’ dükkanını açtım. 4 Yıldır antika dükkanı işletiyorum” dedi.

“DÜKKANIMIN BİR ÇOK YERİNDE GEÇMİŞİN BİR HATIRASI VAR”

Alp gelen müşterilerin en çok hangi ürünlere ilgi gösterdiğinden bahsetti; “Piyasa şu an durgun ilerlediği için satışlarımız çok fazla olmuyor. Fakat ben bu işi severek ve hobi olarak yaptığım için memnunum halimden.  Dükkânda bulunan ürünlerin bazıları benim evde biriktirdiğim şeyler bazıları köylerden geliyor bizlerde gelen ürünleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Osmanlı objelerine yoğun ilgi görüyor. Şu an dükkanım da mühürlü Osmanlı ürünleri kalmadı. Eskiden kalma ürünlere talep fazla oluyor. Dükkanımın bir çok yerinde geçmişin bir hatırası var.”

Tesbih ve Doğal taşlar fuarına katılan Alp, stantlarına bulunan ilginin güzel olduğuna değindi; Fuar bu yılda güzeldi. Kalabalıktı beklentimizi karşıladı. Geçen yılda katılmıştım her geçen yıl ilgi fazla ve kalabalık oluyor.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.