Yayınlama: 15.11.2023
Düzenleme: 15.11.2023 11:42
A+
A-

VERGİSİZ TELEFON VE 10 GB İNTERNET BAŞVURUSU BAŞLADI

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından tablet, cep telefonu, bilgisayar ve 10 GB internetten oluşan “Genç Teknoloji Destek” başvurularının başladığını sosyal medya hesabından paylaşım yaparak öğrencilere duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya hesaplarından, “Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı!” paylaşımını yaptı.

Teknolojik cihaz ve internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, geniş bilgilerin yer aldığı “www.gsbbiz.gsb.gov.tr” adresinden başvuru yapabileceklerini açıkladı. Öğrencilerin ayrıca cep telefonlarından “GSBBiz” uygulamasını indirerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceğini belirtti.

Başvuru yapmak için şu şartlar isteniliyor

  • Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin satın alım tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor.
  • T.C vatandaşı ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenci başvuru yapabilecek.
  • Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı da aranacak.
  • Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması zorunlu olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.