ÇUKUROVALI MİNİKLERDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET DEFİLESİ

ÇUKUROVALI MİNİKLERDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET DEFİLESİ
Yayınlama: 27.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet çocuklarından, anlamlı Cumhuriyet kadınları defilesi. Bu yıl 100. Yılını coşkuyla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyetin Bayramı etkinliklerini hafta boyunca çeşitli anma ve gösterilerle yaşatmaya çalışan Çukurova Belediyesi, izleyenleri duygulandıran ve hayranlık uyandıran heyecan dolu bir gösteriye daha ev sahipliği yaptı. Tesisler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gülen Yüzler Semt Kreşleri Yurt 2 Şubesi’nde eğitim gören 4 yaşındaki çocukların sergilediği, “Cumhuriyetin Kadınlarından İlkler” konulu defile muhteşem görüntülere sahne oldu. Cumhuriyetin ilanından sonra küllerinden yeniden doğarak modern Türkiye’nin inşa edildiği dönemde, meslek alanlarında ilk olan kadınların kostümlerinin sergilendiği defilede gurur ve gözyaşları vardı.

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nı bir hafta boyunca süren etkinliklerle coşkulu bir şekilde yaşatan Çukurova Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir gösteriyle kutlamalarını sürdürdü. Yaşları henüz 4 olan birbirinden renkli ve etkileyici meslek kostümleriyle defile düzenleyen çocukların gösterisi, adeta parmak ısırttı. Tesisler Müdürlüğü’nün, Gülen Yüzler Semt Kreşleri Yurt 2 Şubesi’nde düzenlediği “Cumhuriyetin Kadınlarından İlkler” konulu defile için kreşin podyumuna çıkan minikler adeta yürekleri hoplattı.

Cumhuriyetin ilk kazanımlarından olan, modern Türkiye’nin ilk kuruluş adımları olarak kabul edilen, dünyaya örnek olacak şekilde kadına verilen değeri ve önemin anlatıldığı ilkler konulu defilede, savaş meydanlarından sonra eğitimlerini alarak çeşitli meslek alanlarında yükselen ilk Türk kadınının isimlerini ve kıyafetlerini hatırlatmak için sahneye çıkan çocuklar hem gurur kaynağı oldu hem de duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Yaklaşık bir ay boyunca kreş öğretmenleri nezaretinde bu defileye hazırlanan Cumhuriyetin minik kalpli çocukları, manken edasıyla kıyafetleri sergilerken, çalınan marşlar ve şarkılarla da eğlenceli saatler yaşattı.

Cumhuriyetin ilk kadın doktorundan avukatına, ilk pilotundan polisine, ilk kadın hakimden hemşiresine, 21 meslek alanında ilk kadın olma özelliğini taşıyan tarihi kişiliklerin anlatıldığı defilede, renkli kıyafetlerine şirinliklerini de ekleyen çocukların gösterisi görülmeye değerdi. Cumhuriyetin 100. Yılını farklı ve etkili bir şekilde kutlamaya çalışan Çukurova Belediyesi’nin bu muhteşem defilesi için kreşte toplanan velilerin bazıları gözyaşlarını tutamadı. Üzerlerinde taşıdıkları kıyafetlere ilave olarak o meslek alanında ilklerin isminin de yazılı olduğu küçük pankartlarla yürüyen, kahraman kadınlarımızı bir kez daha hatırlanmasına vesile olan kreş çocuklarının unutulmaz defilesi uzun süre ayakta alkışlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.