Çukurova Üniversitesi 50 yaşında

Çukurova Üniversitesi 50 yaşında
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-30 Kasım 1973 yılında iki fakülteyle eğitim hayatına başlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 50 yaşında… Akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle Dünya’nın sayılı üniversiteleri arasında bulunan Çukurova Üniversitesinin 50. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri, kurucu Rektör Prof. Dr. Mithat Özsan ve Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından yakılan bilim meşalesiyle başladı. Prof. Dr. Tuncel, “Cumhuriyetimizin 100. yılı ve öğrencisi olmaktan büyük gurur duyduğum Üniversitemin kuruluşunun 50. yılında bu güzide bilim kurumumuzun ilk kadın Rektörü olarak, Cumhuriyetimizin getirdiği akıl ve bilim ışığının her geçen gün daha da güçlenmesi adına yürüttüğüm bu görevin tarihsel sorumluluğu ve önemini derinden hissediyorum.” dedi.

50 yıldır çağdaş eğitim ve öğretimin simgesi olan Çukurova Üniversitesinin yıl boyunca devam edecek 50. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri nedeniyle tanıtım toplantısı düzenlendi. Kayıkhane tesislerinde gerçekleşen toplantıya Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, askeri ve mülki erkân ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı

50. yıl Filmi ile başlayan tanıtım gecesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Konumu, insanın içini ısıtan sıcak havası, doğal güzelliği ve tüm bunları anlamlı kılan akademik, idari kadrosu ve öğrencileriyle, ülkemizin çağdaş yüzünü gösteren üniversitemizin 50. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.