Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ATA’nın huzurunda

Adana’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 102.Yıldönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunuldu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ATA’nın huzurunda
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın meşalesinin yakıldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözüne ilham olan Adana’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 102.yıldönümü kutlandı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir önderliğinde Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen gazeteciler, anıta çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

Törende konuşma yapan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; Atatürk’ün o hissinin hala Adanalıların kalplerinde yaşadığını dile getirdi.

Esendemir; “102 yıl önce bugün verilen kararla özgürlüğümüze kavuştuk. Adana düşman işgalinden kurtuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş destanı yazıldı. Adana’nın Atatürk için özel bir yeri vardır. Ona kurtuluş hissini veren bu kentin insanlarıyla ne kadar gurur duyulsa azdır” dedi.

Adana’nın Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir yere sahip olduğunu, işgal yıllarında Pozantı’ya gelerek burada Kurtuluş Savaşı sonrası kurulacak devletin idare şeklinin ilk işaretini vererek, Vali-Belediye Başkanı ve Yerel yöneticilerin seçimlerini gerçekleştirdiğini belirterek; “Adana Büyük Önder’in yaşamında çok önemli yer tutmaktadır. Hem Kurtuluş Savaşı’nın ilk işaret fişeği Adana’da yakılmış hem de Cumhuriyet öncesi ilk seçimler Adana’da gerçekleştirilmiştir. Adana’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 102.yıldönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları, Tüm Şehit ve Gazilerimiz ile tüm Basın Şehitlerimizi saygıyla yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.