‘Çocukları güldürün’

‘Çocukları güldürün’
Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Yüzyılın depremiyle sarsılan 10 İl’de yaralar sarılmaya devam ediyor.Başta merkezi yönetim ve yerel belediyeler ile STK’lar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden deprem bölgelerine yardım eli uzanıyor.

Seferberlik halinde depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere; Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis ve Adana’da kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırma çalışmasına bıraktı.

Sokak Atölyesi ve Gezgin Akademi Grubu üyeleri de asrın felaketinde kolları sıvadı ve deprem bögelerine akın etti.

Sokak Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Çoban liderliğinde depremin hemen ardından Hatay’da arama-kurtarma çalışmalarına katılan grup üyeleri; 5 kişinin enkaz altından çıkarılmasına destek oldu. Deprem bölgesinde bir çok çalışmaya aktif olarak katılan grup üyeleri, 13 milyon kişinin etkilendiği depremden fiziksel ve psikolojik olarak en çok çocukların etkilendiğini ifade eden Sokak Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Çoban; şiddet içermeyen oyuncaklara ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Biz çocuklarımıza alanında uzman sanatçı dostlarımızla Müzik ve Sahne Sanatları Gösterileri eşliğinde hediye olarak vermek istiyoruz. Bu bağlamda herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Sokak Sanatları Atölyesi ve Gezgin Akademi Grubu olarak daha önce Elazığ ve İzmir depreminde ayrıca Mardin-Hatay-Kars-Isparta ve Kütahya’da çocuklar için oyuncak etkinliği ve bir çok gösteri organize ettiklerini ifade eden Sokak Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Çoban; Türk halkının yardımseverliği ve dayanışma ruhuyla bu kötü günlerin de geride kalacağına inandığını dile getirdi.

“Çocukları güldürün” sloganıyla harekete geçen Çoban; şiddet içermeyen oyuncaklar için kolları sıvadıklarını, organizasyonun Adana ayağını; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi Şahin Çoban’ın üstlendiğini belirterek; “Kargo için; Turgut Özal Bulvarı Mahfesığmaz Mah. 79130 SK. Oytun Apt. Kat.4 Daire:12 Çukurova/ADANA” adresine veya Şahin Çoban: 05055999529 nolu telefonla irtibata geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.