CHP’li Tutdere “AKP’nin Çay Kaşığıyla Verip Kepçeyle Alma Yüz Yılı”

CHP’li Tutdere “AKP’nin Çay Kaşığıyla Verip Kepçeyle Alma Yüz Yılı”
Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Maaş zamları ile iktidarın temizlik ürünlerinden alınan KDV’den, yurt dışı telefon harçlarına kadar birçok alanda yaptığı devasa zamları kıyaslayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere “Asgari Ücrete ve Memur Maaşlarına yapılan zamlar daha vatandaşın cebine girmeden alım gücü iktidarın son zamları karşısında eridi, gitti.” dedi.

“Vatandaşın Uykuları Kaçıyor”

CHP’li Tutdere, “Tek bir adamın gecenin bir yarısı, bir imza ile acaba uyandığımızda nelere zam yapacak korkusu vatandaşın artık uykularını kaçırıyor. Vatandaşa uyku da haram oldu. İktidarın Türkiye Yüz Yılı mavraları savurduğu bugünlerde bu söylem adeta AKP’nin Çay Kaşığıyla Verip Kepçeyle Alma Yüz Yılı’na dönüştü. Bu gece yarısı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları bunun en net göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“En Acı Reçete Yine Vatandaşa”

Acı reçetenin yine vatandaşa kaldığını vurgulayan CHP’li vekil Tutdere şunları kaydetti; “Seçim ekonomisinin ağır yükü vatandaşın sırtına yüklendi; acı reçete yine vatandaşa kaldı. Tüm Türkiye’nin uykuda olduğu vakit AKP Genel Başkanının bir imzasıyla; sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete için Katma Değer Vergisi %8’den %20’ye, cep telefonlarından alınan harç 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı. Noter, pasaport ve vize harçları ise %50 arttırıldı. Tüketici kredilerinde BSMV %10’dan %15’e çıkarıldı. Şans Oyunları vergisi %10, %14 ve %20 oranlarında artırıldı. Buna karşın Asgari Ücretliye %34 zam, memura %17,55 zam yapıldı. En acı reçete ise vatandaşa yüklendi. Bir gece ansızın vatandaşın sırtına yüklenen zam oranı toplamda yüzde 339’u buldu.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.