DP’li Aksoy doktorları ziyaret etti

DP’li Aksoy doktorları ziyaret etti
Yayınlama: 06.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek istişarede bulundu.

Demokrat Parti İl Başkanı Ömer Tan, Genel İdare Kurul Üyesi Canan Özalp, İl Başkan Yardımcısı Ecz. Nalan Okuducu, Çukurova İlçe Başkanı Mahmut Şahander, İzmir İl Teşkilatından Av. Hasan Can Akay, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Halil Kalkan ile birlikte Adana Tabip Odası Yönetimine yaptığı ziyarette Türkiye’de mülteci sorunun kontrolden çıktığını ifade eden Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, burada yaptığı konuşmada “Ülkemize kontrolsuz bir şekilde mülteci girişi yapılmıştır. Devlet buna mutlaka çözüm bulmalı, ülkenin bir çok şehrinde yabancılara satılan arazi ve mülkler kontrol altına alınmalıdır. Sağlık, eğitim ve barınma bir ticaret değildir. Her kesimde mağduriyetlerin yaşandığını biliyoruz. Ülkemizde iflas etmiş bir sağlık sistemi bulunmaktadır. Giderek mülteci cenneti olan ülkemizde maalesef binlerce hekim ülkesini terk etmiştir. Toplumun en çok mağdur edilen kesimi siz hekimlersiniz. Hergün yüzlerce hasta bakan siz hekimlerden göç’ün yarattığı sorunları dinlemeye, bilgi almaya geldik. Sizlerden alacağımız bilgileri genel merkezimizde değerlendirerek politikalarımıza yön vereceğiz.” dedi.

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra aile hekimlerinin de hazır bulunduğu ziyarette göç’le ilgili en önemli bir il’de bulunduklarını ifade eden Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Öncelikle hoş geldiniz. Gelinen noktada Adana, korkunç ve kontrolsüz bir göç ile karşı karşıyadır. İnsan göçü kontrol edilirse hastalıkların göçü de kontrol edilir. Kontrolsuz göçlerle şimdiye kadar görmediğimiz hastalıklarla karşı karşıyayız. Kökünü kuruttuğumuz bir çok hastalık bu göçlerle tekrar nüksetmiş durumdadır. Bir çok ülke gelen insanın aşı kartlarını sorarken bizim sınırlarımız kevgire dönmüş durumdadır. Bu sebeple çok farklı bir hasta portföyü ile karşı karşıya kaldık. Bu ülkemiz için çok yorucu ve çözüm bekleyen bir sorundur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.