CHP’li Bulut: Okul Çileyle Açılıyor. Beslenme Çantası Lüks Oldu

CHP’li Bulut: Okul Çileyle Açılıyor. Beslenme Çantası Lüks Oldu
Yayınlama: 07.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, okulların açılmasına sayılı günlere kala beslenme çantasının maliyetinin katlandığını belirterek, “11 bin 500 TL asgari ücretle hayatını idame etmeye çalışan aileler için çocuklarına beslenme çantası hazırlamak lüks oldu. Öğrencilerin en azından bir öğün yemek ihtiyacını devlet karşılamalı” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yüksek enflasyon ve fahiş zamların öğrencilerin beslenme çantasını vurduğunu da söyledi. Geçen yıla göre öğrencilerin beslenme çantasına konulan ürünlerin fiyatlarının neredeyse iki katı arttığını kaydeden Bulut, geçen yıl 124 TL olan beslenme çantasının kendisinin 229 TL’ye çıktığını kaydetti.

Kötü ekonomi yönetimi nedeniyle fiyatların fahiş bir şekilde arttığını belirten Bulut, “Büyük marketlerin fiyatlarını karşılaştırarak, ortalamalarını aldık. Geçtiğimiz eylül ayında 76 TL olan 1 kg zeytin 227 TL’ye, 70 TL olan 1 kg peynir 142 TL’ye, 20 TL olan 1 kg domates 37.90 TL’ye, 5 TL olan ekmek 7 TL’ye, 15 TL olan 1 kg salatalık 36 TL’ye, 10.5 TL olan 1 kg patates 19.95 TL’ye çıktı. Beslenme çantasına konulan yumurtanın tanesinin de 2.60 TL’den 5.65 TL’ye yükseldiğini belirten Bulut, “Sütün, ayranın, çerezin yanına bile yaklaşılmıyor. 11 bin 500 TL asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler için beslenme çantası hazırlamak lüks oldu” ifadelerini kullandı.

Ekonomik kriz ortamında çocukların yeterli beslenemediğine dikkat çeken Bulut, “Sağlıklı, besleyici gıdaya ulaşmak her çocuğun en doğal hakkı. İktidar ekonomik krizin faturasını, seçim ekonomisini vergi ve harçlarla dar gelirli vatandaşın sırtına yükledi. Krizin faturasını ailelerle beraber çocuklar da ödemeye başladı. Geçtiğimiz yıl yarısı eksilen beslenme çantasının bu yıl

da neredeyse yarısı eksildi. Geliri giderine yetmeyen, kirasını, faturalarını zar zor ödeyen aileler günlük beslenme programına nasıl uyacak? Kur Korumalı Mevduat ile fakirden alıp zengine veren, otoyolları, köprüleri, tünelleri, havayollarını dolar karşılığı Saray müteahhitlerine peşkeş çeken iktidar, geleceğimiz çocuklarımıza bir öğün yemeği çok görüyor. Öğrencilerin en azından bir öğün yemek ihtiyacını devlet tarafından karşılanmalı” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.