CHP İL BAŞKANI TANBUROĞLU: GEÇMİŞİMİZİ BİLİYOR, GELECEĞE YÜRÜYORUZ

CHP İL BAŞKANI TANBUROĞLU: GEÇMİŞİMİZİ BİLİYOR, GELECEĞE YÜRÜYORUZ
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılını törenle kutladı. Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende; anıta çelenk sunumu, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu yapıldı. Törende İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu günün anlam önemini anlattı.

CHP Adana İl Başkanlığı’nın organize ettiği Adana’nın Kurtuluş Günü törenine İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

MİLLİ MÜCADELE MEŞALESİ ADANA’DA YANMIŞTIR

Konuşmasına törene katılanlara teşekkür ederek başlayan İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, şu ifadeleri kullandı. “Memleket Şairi Nazım Hikmet, Kuvayi Milliye Destanı’nda; ‘Ateşi ve ihaneti gördük, Adana’da gördük, Urfa’da gördük, Antep’te gördük ama dayandık’ der. Bizler ‘geçmişin mirasıyla, yeni yüzyıla’ sloganıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nde yepyeni bir dönemin başlangıcını açmış bulunuyoruz. Yıllardır bu tür törenlerde resmi erkanın dışında Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizler, çok daha kalabalık, çok daha kitlesel olarak coşku içinde kutluyoruz. Geçmişin her noktasında, bizim millet olmamızda, ulus olmamızda Cumhuriyet Halk Partisi’nin izi ve emeği vardır. Peki, bu nasıl olmuştur? Kısa bir tarihçe sunacak olursam Mustafa Kemal Atatürk Adana’ya geldiğinde Mondoros Mütarekesi döneminde Adana’nın işgalinin hazırlıklarını görür ve anıtta yazan ünlü sözü söyler: ‘Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur.’ Bu olaydan hareketle milli mücadele dönemi başlamıştır. Adana’nın ayrıca bir farkı daha vardır. Adana bir vilayet olarak ilk kurşunun atıldığı, halkın kendi kendini örgütlediği bir kenttir.”

CHP VAR OLDUKÇA CUMHURİYET VE ONUN DEĞERLERİ VAR OLACAKTIR

Geçmişimizi biliyor, geleceğe yürüyoruz diyen İl Başkanı Tanburoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı. “Geçmişinde millilik olan, geçmişinde Türkiye Cumhuriyeti’ni devlet yapan, Milli değerlerin tamamını içinde barındıran, kan dökmüş şehitlerin, gazi olan askerlerin ve bütün Türkiye halkının mirası olan Cumhuriyet Halk Partisini bugün karşımızdaki siyasi iktidar bazı aslı astarı olmayan söylemlerle millilik sorgulamasına tabi tutmaktadır. Bizimde soracağımız birkaç soru var elbette. Sudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Süper Kupa finalinde Atatürk resimli formalarla maça çıkılmasını engelleyen, Milli Marşı’mızı tartışma konusu yapan hangi zihniyettir? Yapılan bu aymazlığa karşı bütün Atatürkçüler ve bütün ilericiler bu geçmiş mirası elbette Cumhuriyet Halk Partisi’nde bulmaktadır, şehitlerimizin kanında bulmaktadır, Adana halkının direnişinde bulmaktadır. Son söz olarak bizler var oldukça, Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça, Adanalılar var oldukça Atatürk de var olacaktır, Cumhuriyet de var olacaktır, Türkiye Cumhuriyeti de var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle coşku ve gururla kutladığımız 5 Ocak Adana’mızın Kurtuluş Günü’nü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.