CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI 23 NİSAN’DA ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI

CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI 23 NİSAN’DA ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI
Yayınlama: 23.04.2024
Düzenleme: 23.04.2024 14:47
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. Yılında tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.

CHP Adana İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl kapsamında ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana Atatürk Parkı’nda bulunan anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşundan sonra Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

CHP Adana İL Başkan Vekili Mehmet Çelebi, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmak üzere kürsüye çıktı. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Adana İL Başkan Vekili Mehmet Çelebi, CHP İlçe Başkanları, CHP il kadın kolları, CHP İL Gençlik kolları, çocuklar ve bir çok vatandaş katıldı.

ÇELEBİ: “TÜRK HALKININ EGEMENLİĞİNİ İLAN ETTİĞİ TARİHTİR”

CHP Adana İl Başkan Vekili Mehmet Çelebi, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Bundan tam yüz dört yıl önce özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyerek bir inanmışlığın ortaya çıkardığı egemenlik kavramı bugün tüm ışıltısıyla devam etmektedir. Yirmi üç nisan bin dokuz yüz yirmi, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği bir tarihtir. Atatürk bugünü şöyle özetliyor. Yirmi üç Nisan Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bugün bir cihan husumete karşı kıyam eden Türkiye halkının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni vücuda geçirme hususunda gösterdiği harikayı ifade etmektedir. Milli iradenin tescili ve istiklalimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüzde dördüncü kuruluş yıl dönümüyle birlikte Türkiye’nin ve dünyanın bütün çocuklarına armağan edilen yirmi üç Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç, gurur ve onurla kutlamanın büyük heyecanı içerisindeyiz. Aziz milletimizin bütün dünyaya, kendi geleceğini tayin etme konusunda tek söz sahibinin yine kendisi olduğunu ilan ettiği bugün Milli varlığımızın en değerli ve en gurur verici anlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla kurulan ve milli mücadele sürecini en iyi şekilde yöneterek zaferlere imza atan Türkiye Büyük Millet Meclisi ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine vazife edinen aziz milletimizin egemenliğinde birlik ve beraberliğin örneğini müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüz dördüncü kuruluş yıl dönümü Türkiye kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı en güçlü şekilde inşa edecek Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine uygun olarak şekillenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor aziz şehitlerimize rahmet diliyor, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın yirmi üç Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.