“CANLA BAŞLA MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“CANLA BAŞLA MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yayınlama: 10.08.2023
Düzenleme: 10.08.2023 13:20
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana,  Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz 2023 tarihinde ödenmesi gereken Seyyanen zamlarının ödenmediği için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yaptı.

Şube Başkan Bekir Nennioğlu “Kıymetli basın mensupları değerli Büyük Şehir Belediyesi çalışanları arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli arkadaşlar bugün burada Adana Büyükşehir Belediyesinde çalışan memur arkadaşlarımızın bazı sorunlarını dile getirmek için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Nennioğlu, basın açıklamasını maddeler üzerinden sıralayarak devam etti;

1)​15 Temmuz 2023 tarihinde ödenmesi gereken 8077 TL seyyanen zam neden bugüne kadar ödenmemiştir.

15 Temmuz 2023 tarihli resmi gazete yayınlanan 7456 sayılı torba kanununun 28. maddesine göre 15 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 4688 sayılı Kanun kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatlarında istihdam edilen sözleşmeli personele (kadro karşılığı sözleşmeli dahil ) (15.965) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ilave ödeme yapılır. İlave ödemeye hak kazanılmasında ve bu ödemenin yapılmasında, personelin aylık veya ücretlere ilişkin tabi olduğu hükümler uygulanır. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmaz. Denildiği halde Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yere düşürmek için mi böyle yapılıyor sizler siyaset yaparken kamu çalışanları evlerine ekmek götüremiyorlar. Diğer devlet memurları bu zammı alıp ta Adana büyükşehir Belediyesinde çalışan memur arkadaşlar bu seyyanen zamdan faydalanamıyor neden bu arkadaşlarımıza öksüz evlat muamelesi yapılıyor. Bazıları Yağmuru hissederken bazıları içinde yağmur sadece ıslanmaktır. Acaba neden Büyükşehir Belediyesinde çalışan arkadaşlarımız bu zam yağmurunun altında ıslanırken yağmuru sadece romantik ortamda seyredenler şemsiye tutmuyorlar. En düşük Devlet Memuru maaşı 22 Bin Lira olması gerekirken neden Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurlar 14 Bin Liraya mahkum edilmektedir. Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşmasını Adana Memur Sen şubesi olarak talep ediyor ve takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz.

2)​Asrın felaketinden etkilenen kamu çalışanlarına ödenmesi gereken afet yardımı mayıs haziran ve temmuz aylarında Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmemiştir. Buradan da anlaşıldığı gibi yine şemsiye tutacak eller nedense sadece yağmuru seyrediyor. Bu husustaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi açık ve nettir.

3)​Tüm Kamu Kurum ve kuruluşları Banka Promosyon ödemeleriyle rahat bir nefes alırken maalesef Adana Büyükşehir Belediyesi Banka Promosyon işini çözüme kavuşturamamıştır

4)​İşten atılan sözleşmeli memurların geri dönüşlerinde bu güne kadar alacaklarını alamamışlardır. Sefalete mahkum ettiğiniz bu kamu çalışanlarının mağduriyeti neden giderilmeyip üzerine ölü toprağı serpilmektedir.

5)​MEMUR-SEN  ve BEM-BİRSEN kazanımı olan Sosyal Denge tazminatları her ayın 15. Günü ödenmesi gerekirken devamlı geç ödenmektedir. Bu ödemelerin düzenli yapılması kanuni hükümlülüktür.

Şube Başkanı Bekir Nennioğlu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Kıymetli Basın mensupları ve açıklamamıza katılan değerli arkadaşlar simdi sizlere sorarım eğer bu dile getirdiğim sorunlar bir Komposizyon ödevi olsaydı sizce yazar ne demek istiyordur ? Bence bu Kompozisyon dan da açık ve net bir şekilde anlaşıldığı gibi ‘Yazar çalışanlarını koruyamayıp yoksulluğa sefalete mahkum etmek için elinden geleni yapmaktadır.  MEMUR-SEN Tüm Türkiye de ve Adana’mızda yetkili sendika olup ister sendikalı ister sendikasız ister başka sendika mensubu olsun tüm Memur arkadaşlarımızın haklarını savunmak için canla başla mücadele vermektedir ve son haddine kadarda mücadelemizden dönmeyeceğiz”.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.