CAN DOSTLARLA HAYAT ÇOK DAHA GÜZEL

CAN DOSTLARLA HAYAT ÇOK DAHA GÜZEL
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Seyhan Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Hayvanları Koruma Günü  etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. Başkan Akif Kemal Akay’ın, hayvanların doğal yaşamın bir parçası olduğuna işaret ederek, “Can dostlarla hayat çok daha güzel” dediği etkinlikte, hayvanseverlere mama dağıtımı da yapıldı.

Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün öncülüğünde KİHAYKO Hizmet Binasında gerçekleştirilen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü  etkinliğinde Başkan Akif Kemal Akay, hayvanseverler ve hayvanları koruma derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

HAYVANLARI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Seyhan Belediyesi’nin hayvan dostu bir belediye olduğunu belirten Başkan Akay, “Yaradan’ın yarattığı her şey bizim için kutsaldır. Bunların korunması aslında hepimizin görevi. Özellikle de belli ihtiyaçlara sahip olanı desteklemek de kamunun ve hepimizin görevi. Çok özen isteyen bir mesele. Bizler başlangıçtan itibaren bu eksiklikleri giderebilmek için yapabildiklerimiz ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Buradaki hizmet sadece bunun bir parçası” dedi.

Seyhan Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Merkezi’nde sokak kedilerinin ücretsiz olarak kısırlaştırıldığını, 100 civarında noktada besleme yapıldığını, hayvan sever gönüllülere de mama desteğinde bulunduklarını aktaran Başkan Akay, hayvanların doğal yaşamın bir parçası olduğunu kaydetti. Akay, “Sokaklardaki can dostlarımızla hayat çok daha güzel. Seyhan Belediyesi olarak sokak hayvanlarını da kimsesiz bırakmıyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023’te 3000 civarında sokak kedisini kısırlaştırdık, 1385 sokak hayvanının bakımını ve tedavisini yaptık, 60 ton da mama dağıttık. Üreten Belediyecilik hizmetlerimize mama üretimini de ekledik” diye konuştu.

HASSASİYETİ YÜKSEK BAŞKAN

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım Başkan Akay’ın “Hassasiyeti yüksek hayvansever bir başkan” olduğunu söyledi. Yıldırım, “Sayın Başkan Akif Kemal Akay’a böylesi güzel ve anlamlı çalışmalar için tüm personeline teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından besleme etkinliği gerçekleştirilip, hayvansever gönüllülere mama dağıtımı yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.