“Türkiye’de yönetici olmak kolay değil”

“Türkiye’de yönetici olmak kolay değil”
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) –  Temmuz ayında emekli olarak akademisyenlik görevini noktalayan ÇÜ eski Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç, Alparslan Türkeş Üniversitesi’nde ‘Rektörlük görevinde bulunan bir akademisyenin gözüyle yükseköğretimin doğruları ve gerçekler’ konulu bir konferans vererek Türkiye koşullarında yönetici olmanın zorluklarını, yöneticilik dönemindeki deneyimlerini aktardı.

Çukurova Üniversitesi ile Alparslan Türkeş Üniversitesi’ne mensup öğretim elemanlarının büyük ilgi gösterdiği konferansta Yalçın Kekeç, yöneticilik yaptığı döneme ait deneyimlerini ilgili kanun maddeleri ve mevzuatları doğrultusunda yorumlayarak yöneticinin nasıl bir yol izlemesi hakkında geniş bilgiler sundu.

Akademisyen olmayı hedefleyen bir gencin çeşitli unvanları alarak yönetici kademesine kadar yükselmesi sırasında çekilen sıkıntıları, üniversite içindeki iç işleyişleri, öğrenci öğretim elemanları ilişkilerini başından geçen örnekleriyle ortaya koyan Yalçın Kekeç, Türkiye koşullarında üniversitelerin siyasetten tamamen uzak tutulmasını savunup icazetle gelinen her görevin doğurabileceği sıkıntıları da akademisyen camiasına anlattı.

YÖK’ün kuruluşuna ait sürece de vurgu yaparak rektörlük seçimlerine de değinen Yalçın Kekeç, ‘maalesef bugün seçildiğiniz bir yerde uzun süre kalacağınızın garantisi yok’ sözleriyle de gelinen noktanın akademisyenler için sıkıntı olduğunu ifade etti. Kekeç, üniversitelerde olması gereken iç işleyip ile yöneticilik anlayışını deneyimlerine dayanarak izah etmeye çalışıp bundan sonraki yaşantısında bu tür bilgilendirme çalışmalarına önem vereceğinin de altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.