Çalışan emekli ikramiyesinin ne zaman verilecek? İşte tüm gözler o tarihte

Çalışan emekli ikramiyesinin ne zaman verilecek? İşte tüm gözler o tarihte
Yayınlama: 15.12.2023
Düzenleme: 15.12.2023 11:21
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Geçtiğimiz ay çalışmayan emeklilere verilen 5 Bin liradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanlara da verilmesi için çalışma yapılmasının talimatını vermişti. Şimdi ise alışan emeklilerin gözü kulağı ödenecek 5 bin liralık ikramiyede.

Ödemelerin 29 Aralık’ta emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanıyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılı olması sebebiyle çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmış, çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin ve çiftçilerin de 5 bin liralık ikramiyeden faydalanacağını açıklamıştı. Bu kapsamda Meclis’te görüşmeleri başlanan torba yasaya ikramiye maddesi eklendi.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle yasanın genel kurul görüşmelerine ara verildi. 21 Aralık’ta tamamlanması beklenen bütçe görüşmelerinin ardından torba kanun teklifine devam edilecek. Yasa görüşmelerinin tamamlanmasının ve Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiyenin 29 Aralık’ta hesaplara yatırılması planlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.