Ç.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi 110 mezun daha verdi

Ç.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi 110 mezun daha verdi
Yayınlama: 05.09.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde mezun olan 110 öğrenci, fakültenin kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel himayesinde ant içti.

ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Doğan, Doç. Dr. A. Şehnaz Yılmaz, Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması ve açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, fakültenin kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in himayesinde meslek yemini etti.

Tıp tarihi alanındaki en önemli eserleri günümüz Türkçesine kazandıran, yarım yüzyılı aşkın süredir tıp etiğine ilişkin çalışmalar yapan ve Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Diş Hekimliği Müzesine adı verilen Prof. Dr. İlter Uzel, öğrencilere edecekleri yeminin önemine dikkati çekti.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1965 mezunu olduğunu ve 57 yıllık meslek hayatında mesleğin her alanında hem yurt içinde hem yurt dışında çalıştığını belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Uzel, tıpta yemin geleneğinin çok eski olduğuna vurgu yaptı.

Uzel, “Akılcı tıbbın babası İstanköylü Hipokrat 2500 yıl önce mesleğe başlarken öğrencilerine yemin ettirirdi. Hemen bütün uygarlıklarda bu arada Türk İslam uygarlığında da yemin veya yemin yerine üstat hocaların vasiyetleri vardır ki bizim tıp fakültemizde de benim bulunup imzaladığım Hippokrat andının altındaki Anadolu’nun İbni Sina’sı Konyalı Hacı Paşamızın vasiyeti buna güzel ve anlamlı bir örnektir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.