Çukurova Üniversitesi’nde Tarım Öğretiminin 177. Yılı kutlandı

Çukurova Üniversitesi’nde Tarım Öğretiminin 177. Yılı kutlandı
Yayınlama: 11.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Tarım Öğretiminin 177. Yılı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törene Rektör Vekili Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, dekanlar, akademisyenler, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Feyzullah Korkut, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Geleneksel Ziraat Marşı’nın okunması sonrası açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi öğrencileri adına Bahçe Bitkileri Bölümü Öğrencisi Enes Döner yaptı. Oda Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Feyzullah Korkut, yakın geçmişe kadar önemi çok vurgulanmayan tarımın, artan nüfus ve beraberindeki beslenme baskısı nedeniyle daha da bir önemli hale geldiğini söyledi. Korkut, “İnsanların sağlıklı ve dengeli beslenmesi için ihtiyaç duyduğu bitkisel ve hayvansal ürünlerin yeterli miktarda ve uygun maliyetlerde üretilmesi tüm dünya ülkelerinin öncelikli hedefleri haline gelmiş ve bu konularda birçok ülke çok ciddi tedbirler almışlar/ almaya da devam etmektedirler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.