‘Bodrum katlardan kurtulmalıyız’

‘Bodrum katlardan kurtulmalıyız’
Yayınlama: 18.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Karate İl Temsilcisi Maşallah Aykurt, Toros TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Hamza Güngör’ün hazırlayıp sunduğu ‘Spor Sayfası’ programına konuk olan Aykurt, gönül verdikleri Karate sporunun bodrum katlardan kurtulması gerektiğini söyledi.
Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilçe belediye başkanlarına büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Aykurt, “Şehrimizin değişik noktalarına spor salonları yapılırsa çok mutlu oluruz” dedi. Kendileri için bir şey istemediklerini belirten Aykurt, her şeyi çok sevdikleri Karate için istediklerini kaydetti.
EMEĞİ GEÇEN İSİMLERİ YAŞATACAĞIZ
Geçmiş yıllarda Karate sporu için elinden gelen isimleri yaşatacaklarını belirten Karate İl Temsilcisi Maşallah Aykurt, “Önemli isimler yıllarca bizler için mücadele etti. Mekanları cennet olsun. İsimlerine müsabakalar organize edeceğiz. Böylece hem bizler hem de aileleri çok mutlu olacaktır” diye konuştu.
İL MÜDÜRÜ ÇİNTİMAR’A TEŞEKKÜR
Geçtiğimiz günlerde Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın kendisine il temsilciliğini tebliğ ettiğini belirten Aykurt, “Başarılı ve çalışkan il spor müdürümüz var. Kentimize geldiği ilk günden bu yana sporumuz için elinden geleni yapıyor. İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çintimar’dan alacağımız destek ve güçle istediğimiz hedeflere ulaşacağız” şeklinde konuştu.
BAŞARILAR BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Organize edilen müsabakalarda Adana’nın madalya almasının kendilerini mutlu ettiğine dikkat çeken Aykurt, “Adana olarak çok iyi konumdayız. Binlerce sporcumuz var. Bunları antrenman yaptıran antrenör ve idarecilerimiz var. Herkesin derdi Karate. Başarı olduğunda keyif alıyoruz. Daha çok hırslanıyoruz. Yıllardır karatenin içerisindeyiz. Bu sporun gelişmesi ve kalkınması için elimizden geleni yapıyorum” dedi.
OKULLARDA YAYGINLAŞACAĞIZ
Karate branşını okullarda yaygınlaştırma adına ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Maşallah Aykurt, “Okullar arası organizelerimiz var, olmaya da devam edecektir. Bizim için önemli olan karatedir. Yıllardır bu spor için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı ciddiyet ve sorumluluk içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
BELEDİYELER DESTEK OLMALIDIR
Karate sporu ile uğraşanların pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Maşallah Aykurt, “Belediyeler bizlere destek olmalıdır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere ilçe belediye başkanımızı yanımızda görmek istiyoruz. Kulüplerimize kira destekleri verilirse çok memnun oluruz. Antrenörlerimiz ve yöneticilerimiz çok zor şartlarda görev yapıyorlar” diye konuştu.
BAŞARILI SPORCULAR BAŞARILI OLUR
Öğrenci sporcuların eğitim durumunu kulüplerin yakından takip ettiğini ve sürekli okul yönetimleri ile görüştüklerini anlatan Karate İl Temsilcisi Maşallah Aykurt, “Başarılı sporcular başarılı olur. Planlı, programlı ve sistemli çalışmak gerekir. Günü kurtarmamalıyız. Çocuklarımızın her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Geleceğe umut ve güvenle bakıyoruz” ifadesini kullandı.
DÖVÜŞ SPORU DEĞİLİZ
Karate sporunun dövüş sporu olmadığını vurgulayan İl Temsilcisi Maşallah Aykurt, “Toplumda dövüş sporu olarak görülmek bizleri üzüyor. Bizim sporumuz öz güven sporudur. Çocuklarımızın gelişiminde üzerimize düşeni yapıyoruz. Özveri isteyen bir spordur Karate. Antrenörlerimiz bile özeldir. Disiplin gerektirir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.